Milanović nakon skandaloznih izjava dobio javan odgovor od Hadžikadića: “Nije ni Vaše maslo za Ramazana”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare u kojoj je ponovo iznio niz čudnih i šokantnih izjava.

No, ovaj put objasnio je kako njegova izjava da “Hrvatska treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne usvoje izmjene Izbornog zakona u BiH” nije ucjena već iznuda.

Za Bakira Izetbegovića rekao je da je “pakostan i pokvaren”, za Plenkovićevu vladu da je izdajnička, a Hrvoja Zekanovića je nazvao zlom Mary Poppins koja Hrvatima u BiH, kao zla dadilja, sipa rakiju u mlijeko.

Imao je “pohvale” i za američku administraciju, London i same Fince. Za Željka Komšića je indirektno rekao da je parazit. Milorad Pupovca je poredio sa Jesenjinom.

“Krkani dinarski”

Na pitanje novinara o Plenkovićevom pozivu za sjednicu Nacionalnog vijeća sigurnost zbog rata u Ukrajini, kazao je da to nije razlog za sjednicu i pitao zbog čega se ne sazove sjednice zbog situacije u Bosni i Hercegovini – piše N1.

“Kakva je to poruka – to su sami neki krkani dinarski, je l da? Ili je to njegovo biračko tijelo koje mu vjerovatno smrdi jer voli briselski parfem i vafle? Imamo izdajničku vladu.

Finska će opet biti pozvana, ali Finskai Švedska koja se tu skriva kao mali zeko, ne mogu postat članice NATO-a ukoliko sve strane ne ratificiraju sporazum, a tu je i Hrvatska.

I onda idemo na prebrojavanje ne naci tipa već građanskog. Idemo na to ko je kupljen, recimo uskršnji Zvekanović (Hrvoje Zekanović, op.a.) kako će glasati.

Čovjek šeta uokolo investore, radi za krafne, svaki vikend je bio u Hercegovini da bi te ljude anestezirao, lijevao rakiju u mlijeko kao zločesta dadilja, malo bebi da ne plaču. On je zla Mary Poppins. Ukrao nam je Uskrs”, rekao je Milanović.

Na ove navode reagovao je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

Saopštenje presnosimo u cjelosti.

“Zoran Milanović ne posustaje u novom naletu misli, čiji je tok teško pratiti racionalnom razumu. Milanović je Bakira Izetbegovića nazvao pakosnim, a Željka Komšića parazitom.

Istina je da Bakir Izetbegović, kao lider najveće bošnjačke stranke, godinama unazad konzumira najveću političku odgovornost, kako za bošnjačko političko biće, tako i za Bosnu i Hercegovinu ukupno.

Njegov rad i rad SDA obilježen je korupcijskim aferama, nepotizmom, uskostranačkim interesima, lošim kadroviranjem, neodgovornošću…

Bakir Izetbegović, uz Milorada Dodika, Dragana Čovića i njihove mentore, je jedan od najodgovornijih ljudi za lošu političku, društvenu i ekonomsku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Međutim, kada Zoran Milanović, predsjednik susjedne Republike Hrvatske izjavi kako je u političkom i državničko-bilateralnom odnosu “Izetbegović pakostan, a Komšić parazitira”, to postaje nepodnošljivo.

Gospodine Milanoviću, ovo je neozbiljno i neodgovorno, čak i za Vas. Dopustite da mi u Bosni i Hercegovini rješavamo stvari sami, poštujte naš suverenitet i naše izabrane političke predstavnike, ma kakvi god oni bili.

A prepustite i Finskoj i Švedskoj da sami određuju svoju bezbjednosnu situaciju.

Uhvatite se Vi u koštac rješavanja nagomilanih problema u Republici Hrvatskoj.

“Nije ni Vaše maslo za Ramazana”, stoji u saopštenju Hadžikadića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.