Miralem Pjanić javno: “Meni novac nije bitan. Bitno mi je da igram i osvojim titulu. Gladan sam za pobjedama…”

Miralem Pjanić je dao veliki intervju za Gazzettu dello Sport u kojem je govorio o brojnim temama, od rata u Ukrajini pa do potencijalnog povratka u Juventus.

Kako kaže, rat u Ukrajini ga podsjeća na domovinu.

“Kada gledam šta se dešava u Ukrajini, sjetim se 1996. godine. Imao sam šest godina i prvi put sam se vratio u BiH. Nikada neću zaboraviti prvi prizor: američke tenkove na ulicama koji su ulijevali sigurnost našem narodu. Vojnici su me pozdravljali i dali mi slatkiše”, kazao je Pjanić za Gazzettu.

Sada, 26 godina poslije, Pjanić se nalazi u Istanbulu gdje nastupa za Bešiktaš.

“Istanbul je zaista lijep, izuzev saobraćaja. No, meni iskreno nedostaje Italija, to je moj drugi dom i bio bih sretan da se vratim. Neodlazak Italije na Svjetsko prvenstvo me pogodilo kao da sam ja Italijan”, kaže Pjanić koji je već bio na pragu povratka u Juventus.

“Nisam više mogao biti u Barceloni i raditi s Koemanom. On me nije poštovao, a Laporta je napravio pravu stvar kada je zaposlio Xavija”, kaže Pjanić.

Pjanić je istakao da se nije vratio u Juventus zbog toga što Barca ne bi dobila traženi novac.

“Meni novac nije bitan. Bitno mi je da igram i osvojim titulu. Gladan sam za pobjedama, imam iskustva, skoro 700 utakmica u karijeri. Valjda mogu imati velike ciljeve?”, poručio je Pjanić.

Naš reprezentativac je poručio kako je on kriv što nije dobro igrao kod Maurizija Sarrija.

“Sarri je lud za nogometom, vrhunski je trener. No, ja sam bio opsjednut time da moram 150 puta dotaći loptu tokom utakmice i nisam se fokusirao na samu igru”, kaže Miralem.

Pjanić je stao u odbranu Massima Allegrija koji je na meti kritika nakon loše sezone.

“Poštujem Allegrija kao trenera i još više kao čovjeka. Lud je onaj ko ga kritikuje. On je pravi trener za Juventus, ima rezultate iza sebe”, poručio je Pjanić koji je dodao da će Paulo Dybala odlučiti duel Intera i Juventusa.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.