Miralem Pjanić nakon utakmice Zmajeva poslao emotivnu poruku koja je oduševila i bivšeg reprezentativca Francuske

Miralem Pjanić je sinoć protiv Finske odigrao vjerovatno najbolju utakmicu u dresu Bosne i Hercegovine i pokazao koliko je bitan igrač za našu reprezentaciju.

Nogometaš Barcelone je postigao pogodak iz penala na samom početku susreta, a potom i maestralno uposlio Edina Džeku za drugi pogodak Zmajeva.

Osim toga, diktirao je tempo naše igre i u svakom trenutku je imao spremno rješenje za sve probleme s kojim se naša selekcija suočavala u organizaciji napada.

Nakon susreta je poslao emotivnu poruku koja najbolje pokazuje njegov odnos prema dresu s državnim grbom.

“Volim i volit ću te uvijek!”, napisao je Pjanić uz emotikon zastave naše zemlje.
Također, čestitao je saigračima, a njegova objava je oduševila desetine hiljada ljudi, među kojima je i nekadašnji francuski reprezentativac Blaise Matuidi s kojim je dijelio svlačionicu u Juventusu.

Pjanić je sinoć odigrao 107. utakmicu u dresu BiH i postigao 18. pogodak – javio je Klix.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko kaže da je izuzetno sretan zbog pobjede reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Finske u meču 4. kola UEFA-ine Lige nacija rezultatom 3:2, a da je naš tim večeras pokazao “svašta nešto”, od slabosti do onog najvažnijeg – karaktera.

Džeko je rekao da je bilo teško odigrati tri-četiri meča u samo devet dana, ali da današnja pobjeda s tim u vezi vrijedi “duplo”.

“Danas smo pokazali svašta nešto. Slabosti, dobre stvari, karakter, pogotovo jer imamo mnogo mladih igrača koji su odigrali tri-četiri utakmice u devet dana, uz to je bilo i nekih zvižduka. Ovo što smo napravili danas vrijedi duplo, krenuli smo jako dobro u meč, zabili gol i mogli postići još jedan, ali smo nažalost iz dvije polu-kontre primili dva pogotka i to je sigurno plod umora i dekoncentracije.

Nakon naporne sezone svih nas, nije bilo lagano igrati, oni su promijenili šest-sedam igrača i bili su svježiji, a mi smo poslije njihovog drugog gola ušli u paniku i imali smo taj period u kojem smo se mučili, nakon čega smo promijenili taktiku i sve je bilo bolje”, rekao je Džeko za BHT 1 nakon meča.

Dalje je rekao da je Finska ekipa koja zna šta radi te da je čestitao njihovom selektoru na svemu što su uradili.

“Što bi se reklo, igru briši, bodove piši. Kad pobijedimo, uvijek se nađe neka mana… Finska je ekipa koja zna šta radi i zna kako da igra, njihovom selektoru sam čestitao na svemu što su uradili. Naš selektor je tu kratko vremena i momcima treba dati podršku. Na kraju je najbitnije da smo osvojili tri boda i da sada možemo na odmor”, dodao je Džeko.

Zmajevi su sada prvi na tabeli naše grupe sa osam osvojenih bodova, a naredni meč igramo protiv Crne Gore na domaćem terenu, nakon čega nas očekuje još jedan susret protiv Rumunije. Oba meča igraju se u septembru.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.