Miralem Pjanić odavno nije imao takvu podršku: Zastava BiH u centru pažnje na stadionu Barcelone

Barcelona i Manchester City sinoć su igrali humanitarni meč, a šansu konačno dobio je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić – javlja Sportsport.ba.

Sinoćnji meč organizovan je u čast osoba koje boluju od opake bolesti ALS, a svi prihodi od ulaznica idu osobama koje se bore protiv ove bolesti.

U centru pažnje bio je nekadašnji golman Barcelone, Juan Carlos Unzue, koji također boluje od ALS-a zbog čega je prekinuo svoju trenersku karijeru, a iz mjeseca u mjesec njegovo stanje je sve teže.

Camp Nou sinoć je bio pun i navijači su mogli da uživaju u sjajnom meču Barcelone i Cityja. Vidjeli smo čak šest golova na ovoj utakmici, a na kraju rezultat je bio 3:3.

Konačno je Xavi sinoć dao šansu i Miralemu Pjaniću koji je igrao u drugom poluvremenu. Pjanić će ostati u Barci, ali je jasno da će se itekako morati izboriti za svoju minutažu.

Bh. fudbaler je sinoć imao i veliku podršku jer je odmah iza klupe za rezervne igrače Barcelone bila i zastava Bosne i Hercegovine.

Na nekoliko Instagram storyja katalonskog kluba upravo je zastava BiH bila u centru pažnje, te je te kadrove s Camp Noua bilo zaista lijepo vidjeti.

Pjanić je u igru ušao sredinom drugog poluvremena i odigrao je solidno nekih 20-tak minuta i pokazao je Xaviju da na njega treba ozbiljne računati ove sezone.

Bh. reprezentativac je jedan od rijetkih koji u La Ligi u prva dva kola nije dobio šansu da igra iako je bilo najava da bi protiv Real Sociedada mogao zaigrati čak od prve minute, ali se nažalost to nije desilo.

Međutim, i pored toga Xavi je odlučan da Pjanića ostavi u Barceloni jer smatra da će on biti odlična zamjena za Sergija Busquetsa.

Pogledajte fotografije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.