Miralem Pjanić u nikad žešćem obraćanju javno na državnoj televiziji odbrusio: “Previše pričate i loše stvari govorite”

Miralem Pjanić je u meču protiv Finske pružio fenomanalnu partiju, ali sebe nije htio stavljati u prvi plan.

Pored gola upisao je i asistenciju, te je poručio da igra ne zavisi samo od jednog igrača.

“Nije se samo čekao Pjanić. Previše pričate i loše stvari govorite. Jedan igrač ne može da pravi razliku, pa i kad se izgubi, cijela ekipa treba preuzeti odgovornost”, kazao je Pjanić na konstataciju da se dugo čekala njegova prava partija.

Dodao je da se sada trebamo odmoriti i na najbolji način završiti ciklus u septembru.

“Bila je ovo teška utakmica, ali moramo biti zadovoljni učinkom. Sada sve zavisi od nas, jer ova ekipa sve više i višpe dobiva na iskustvu. To nam je možda falilo u Crnoj Gori, jer imamo dosta mladih igrača koji mugu napredovati.

Mislim da smo na pravom putu, selektor je pronašao sistem koji nam odgovara i sada se trebamo dobro odmoriti i pripremiti za naredne utakmice”, izjavio je Pjanić za BHT 1.

Liga nacija se nastavlja u septembru, a naš tim očekuju dvije utakmice. Prvo ćemo 23. septembra dočekati Crnu Goru, a tri dana kasnije gostovat ćemo u Rumuniji.

Kapiten Zmajeva Edin Džeko kaže da je izuzetno sretan zbog pobjede reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Finske u meču 4. kola UEFA-ine Lige nacija rezultatom 3:2, a da je naš tim večeras pokazao “svašta nešto”, od slabosti do onog najvažnijeg – karaktera.

Džeko je rekao da je bilo teško odigrati tri-četiri meča u samo devet dana, ali da današnja pobjeda s tim u vezi vrijedi “duplo”.

“Danas smo pokazali svašta nešto. Slabosti, dobre stvari, karakter, pogotovo jer imamo mnogo mladih igrača koji su odigrali tri-četiri utakmice u devet dana, uz to je bilo i nekih zvižduka. Ovo što smo napravili danas vrijedi duplo, krenuli smo jako dobro u meč, zabili gol i mogli postići još jedan, ali smo nažalost iz dvije polu-kontre primili dva pogotka i to je sigurno plod umora i dekoncentracije.

Nakon naporne sezone svih nas, nije bilo lagano igrati, oni su promijenili šest-sedam igrača i bili su svježiji, a mi smo poslije njihovog drugog gola ušli u paniku i imali smo taj period u kojem smo se mučili, nakon čega smo promijenili taktiku i sve je bilo bolje”, rekao je Džeko za BHT 1 nakon meča.

Dalje je rekao da je Finska ekipa koja zna šta radi te da je čestitao njihovom selektoru na svemu što su uradili.

“Što bi se reklo, igru briši, bodove piši. Kad pobijedimo, uvijek se nađe neka mana… Finska je ekipa koja zna šta radi i zna kako da igra, njihovom selektoru sam čestitao na svemu što su uradili. Naš selektor je tu kratko vremena i momcima treba dati podršku. Na kraju je najbitnije da smo osvojili tri boda i da sada možemo na odmor”, dodao je Džeko.

Zmajevi su sada prvi na tabeli naše grupe sa osam osvojenih bodova, a naredni meč igramo protiv Crne Gore na domaćem terenu, nakon čega nas očekuje još jedan susret protiv Rumunije. Oba meča igraju se u septembru.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.