Mire se uopšte ne šali: Miralem Pjanić šalje veoma jasne poruke Xaviju!

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić iza sebe nema baš najbolju sezonu kakvu je očekivao i jasno je da je itekako motivisan da se vrati što jači.

Pjanić je proteklu sezonu proveo na posudbi u Bešiktašu gdje je u početku igrao dosta dobro, ali nakon problema s povredama izgubio je mjesto u startnoj postavi turskog velikana.

Bešiktaš je odlučio na kraju da neće otkupiti Pjanićev ugovor od Barcelone, te će se bh. veznjak početkom narednog mjeseca pojaviti na početku priprema katalonskog kluba.

Jasno je da je pred Pjanićem ogroman izazov ukoliko želi ostati u Barceloni jer je konkurencija izuzetno jaka, a stvari mu ne olakšavaju ni špekulacije da je Xavi već odlučio da neće računati na njega.

Međutim, očekuje se da će Xavi dati Pjaniću šansu na pripremama i tokom prijateljskih utakmica i bh. reprezentativac će imati priliku da se dokaže treneru Barcelone i pokaže mu da mu je mjesto u ekipi katalonskog kluba – piše Sportsport.ba.

Zbog toga je Pjanić odlučan da u što boljoj formi dočeka početak priprema Barcelone. Pjanić je bio odličan tokom mečeva za reprezentaciju naše zemlje, a posebno je briljirao prošle sedmice protiv Finske u Zenici kada je naš tim slavio sa 3:2, a Pjanić je upisao gol i asistenciju.

Koliko je Pjanić motivisan i odlučan da izbori svoje mjesto u Barceloni najbolje pokazuje video koji je objavio na Instagramu.

I tokom zasluženog ljetnog odmora Pjanić radi punom parom, te je jutros odradio trening na plaži. Pjanić je na odmor poveo i trenera iz stručnog štaba naše reprezentacije Almira Seferovića koji mu pomaže da održi formu, te da bude maksimalno spreman za nove izazove.

Barcelona će u julu odigrati nekoliko prijateljskih utakmica s jakim protivnicima, a to će biti najbolji pokazatelj kakva sudbina čeka Pjanića u ovom klubu. Bh. veznjak ima ugovor na još dvije sezone i prioritet mu je ostanak u klubu, ali sigurno da neće praviti problem oko odlaska ukoliko se to od njega zatraži.

Interes za Pjanića već je pokazalo nekoliko klubova iz Italije i Španije, no o tome će bh. reprezentativac razmišljati tek kada bude jasno da li će dobiti priliku da ostane u Barceloni ili ne.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.