Miroslav Ćiro Blažević otkrio da je jako bolestan

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević (86) objavio je da je jako bolestan i da je pesimističan za svoje zdravlje. U razgovoru za slovenski Sport Klub poručio je “zbogom”.

Kolege iz Slovenije su ga nazvale da najavi utakmicu Hrvatske i Slovenije na Poljudu idući utorak, ali umjesto toga iznenadio je iznenađujući i tužan odgovor.

“Nemam više što reći, ne znam šta se događa i zato mi je teško govoriti o tome. Nisam više zanimljiv. Dragi prijatelji Slovenci, naša ljubav nema granica. Vi volite mene i ja vas, ali moram vam reći žalosnu vijest. Jako sam, jako bolestan”, kazao je tiho i polako.

Legendarni stručnjak je dva puta pobijedio rak, operisao je prostatu, a bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine. Iako nije precizirao o čemu je riječ, čini se da se bolest vratila.

“Ako ne dođem uskoro u Sloveniju, a vjerovatno neću, volio bih iskoristiti priliku da iskažem ljubav i pozdravim sve prijatelje u Sloveniji, mogu biti ponosni na to što su Slovenci.

Dosegli ste civilizacijski nivo kojem mi Hrvati stremimo. Nažalost, moram izreći katoličku riječ: zbogom. Zbogom, dragi moji Slovenci. Žao mi je, jako sam pesimističan”, izjavio je Blažević za Sport Klub.

Ćiro Blažević je selektor nogometne reprezentacije BiH bio od 2008. do 2009. godine, a tokom igračke karijere nosio je i dres Sarajeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.