Mirsad Hadžikadić kulturno “spustio” Zoranu Milanoviću i propisno ga obrukao

Mirsad Hadžikadić, lider Platforme za progres oglasio se na svom Facebooku nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović otkazao posjetu Bosni i Hercegovini zbog, kako je navedeno, sigurnosnih razloga.

“Gospodine Milanoviću…

Unatoč Vašim kontinuiranim šovinističkim ispadima na račun žrtava Srebrenice, kao i bošnjačkog naroda u cjelini, mi smo ipak civilizovani ljudi i u našu zemlju su svi dobrodošli.

Sigurnosne procjene i otkazivanje posjete su samo loš pokušaj međunarodnog skretanja pažnje na Bosnu i Hercegovinu i opasnost od “ekstrema”, što je samo nastavak politike koju je vodila vaša prethodnica.

Gospodine Milanović, dođite u Bosnu i Hercegovinu. Ovdje ćete biti sigurniji nego u Hrvatskoj.

Otiđite u Srebrenicu, poklonite se žrtvama i izvinite se za riječi koje ste uputili. Dođite u Sarajevo. Za promjenu, posjetite institucije naše države, iskažite poštovanje i uvažavanje našeg suvereniteta.

Razgovarajte. Spustite tenzije.

Dobrodošli”, napisao je Hadžikadić.

VEZANI TEKST: Iz MUP-a SBK su se žurno oglasio o otkazivanju posjete Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini: “Sigurnosna situacija zadovoljavajuća”

VEZANI TEKST: Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH o bizarnom otkazivanju posjete predsjednika Hrvatske: “Nije postojala niti jedna informacija o ugroženoj sigurnosti Milanovića”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.