Mještani Vlašića uznemireni nakon velikog požara: “Ovaj događaj potvrđuje da je neophodno organiziranje vatrogasne jedinice”

Požar koji se dogodio na Babanovcu, turističkom naselju na planini Vlašić uznemirio je javnost i građane općine Travnik.

Naime, u predvečernjim satima počela je da gori vikendica koja je u vlasništvu Miloša Hršuma.

Dežurni operativni policajac Policijske stanice Travnik je za Bhdijaspora.net kazao da je u toku uviđaj, te se još ne znaju detalje oko ove nesreće.

Vatrenu stihiju pripadnici Vatrogasne jedinice Turbe, stanovnici mjesnih zajednica Šišava, Mudrike i Vitovlje su obuzdavali nekoliko sati tako da je požar saniran tek sinoć oko tri sata iz ponoći.

“Ovaj događaj još jednom potvrđuje da je neophodno organiziranje vatrogasne jedinice za vlašićki plato.

Mi smo i do sada imali požara na objektima i šumi, ali što bržom intervencijom bi bili bolje osigurani i objekti i građani koji sve češće borave na ovoj planini”, kaže za Bhdijaspora.net Dragan Rac, predsjednik MZ Šišava gdje se i nalazi plato Babanovac na kojem je izgrađeno nekoliko hiljada vikendica.

On je istovremeno pozvao nadležne organe da što prije počne sa radom vatrogasna jedinica u MZ Vitovlje koja je od ove turističke destinacije udaljena nekoliko kilometara.

Sreća u nesreći, barem do sada pokazuju podaci u istražnim policijskim radnjama, pored velike materijalne štete nije bilo ljudskih žrtava.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.