Mrtav muškarac pronađen pored magistralnog puta M-17, zbog čega policija vrši pretres i poduzima sve zakonom predviđene radnje

Crna hronika Posljednje Vijesti

Mrtav muškarac je pronađen u automobilu Ford Focus kod Konjica u mjestu Ovčari, pored magistralnog puta M-17, zbog čega policija vrši pretres i saobraćaj se odvija otežano.

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić, slučaj je policiji prijavljen jutros u 5:05 sati.

“Uviđaj je u toku, na mjestu nesreće je više policijskih službenika, kriminalistička policija i dežurni tužilac”, kazao je Marić za portal Klix.ba.

Glasnogovornica Tužilaštva HNK Ana Rajič je kazala kako prema svim prikupljen informacijama od policije, obavljenom uviđaju i obdukcijskim nalazima nema naznaka da se radi o krivičnom djelu, te je utvrđeno kako se radi o samoubistvu.

“Prema nalazu specijalista sudske medicine obducenta Vedada Tuce usmeno smo dobili informaciju da je pregledom i obdukcijom tijela pronađenog T.C. iz Sarajeva utvrđeno da se radi o povredi u predjelu vrata nanesenoj oštrim predmetom, koji je pronađen na licu mjesta, odnosno da se radi o suicidu”, kazala je Rajič za Klix.ba.

Leave your vote