Muriz i Arijana Memić emotivno se obratili nakon ročišta: “Imamo posla sa kukavicama; kriminalci uvijek kažu da nisu krivi”

Događaji Posljednje Vijesti

Muriz i Arijana Memić itekako su imali šta da kažu nakon održanog ročišta.

Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana, čije ubistvo nije razjašnjeno ni nakon pet godina, izjavio je danas nakon ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine u predmetu “Dženan Memić”, da će “kriminalci uvijek reći da nisu krivi”, komentarišući današnje izjašnjavanje o krivici optuženih u ovom predmetu.

“Kriminalci će vazda reći da nisu krivi. Ovo je jedna organizovana kriminalna grupa koja je spremna počiniti i sakriti i negirati zločin. Mi smo uspjeli, doveli smo ih do Suda. Vidjet ćemo na kraju kako će se završiti. Ima ogroman broj svjedoka, meni je drago što sam ja prvi svjedok; ipak oni su sve meni rekli, isti Hasan Dupovac mi je rekao da je nosio svoj novac od kuće i da je davao novac i neka to onda na Sudu porekne“, izjavio je Muriz Memić.

“Ova istraga svakako ide dalje, ima još počinioca ali uskoro će biti istraga i za ubistvo, što je veliki napredak. Tužilaštvo BiH će voditi istragu. Kantonalno tužilaštvo ne može jer je poturalo lažne dokaze i oni ne mogu to voditi svakako“, dodao je – prenosi N1.

Govorio je i o protestima koji su najavljeni 11. septembra u 13 sati ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu te je istakao kako su najavljeni kao protesti za Dženana i Davida, ali dodao i da su to protesti i za Vedrana Puljića i dva sarajevska policajca, kao i za druga nerazjašnjena ubistva.

“Pozivamo javnost iz BiH da dođe na proteste, ovo više nije moja borba. Trebaju svi građani da se dignu“, izjavio je.

Govoreći o detaljima ročišta na kojem će biti prvi svjedok istakao je da će od početka morati govoriti o svim detaljima.

“Morat ću govoriti o tome šta mi je rekla Dalida Burzić, Hasan Dupovac, Džafer Hrvat, Vahid Ćosić. Oni su rekli da je to svirepo ubistvo i kasnije podižu lažnu optužnicu. Najstrašnije je što u MUP-u KS ti isti ljudi rade. Ako se ovo nastavi, ovakvo stanje u MUP-u se neće promijeniti ni u narednih 10 godina. Šta ćemo sa zabilješkom Sanele Hasanbegović koja kaže da je Alisa prepoznala jednog od napadača? Sad će ići istraga za ubistvo“, rekao je Muriz Memić.

Javnosti se nakon današnjeg ročišta obratila i Arijana Memić, sestra stradalog Dženana te je kazala kako porodica Memić nije očekivala ništa drugo osim onoga što su danas izjavili, a to je da “nisu krivi”.

“Mi imamo posla sa kukavicama, nečasnim ljudima, onima koji su spremni da ubiju sa leđa, da zataškaju to ubistvo i na kraju će vam reći da nisu krivi. Imate Alisu Mutap i njenu porodicu koja je 6. maja javno izjavila da oni koji su ubili Dženana su pokušali ubiti i Alisu. Da je pronađena krvava i pretučena. I sada ni riječi o tome. Oni žive u tom svijetu gdje tvrde da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći. Mi idemo dalje, očekujemo istragu o ubistvu“, izjavila je Arijana Memić.

I ona je pozvala sve stanovnike BiH da dođu na proteste kada će izaći sa konkretnim zahjtevima.

“Ovo više ne smije biti borba naše porodice, porodice Dragičević. Ovo je borba svih nas. Ovo se sutra može desiti bilo kome. Ako se ne pronađu ubice Dženana Memića, sutra ćemo imati novog Dženana, novog Davida“, poručila je.

Podsjetimo, danas je na Sudu BiH održano ročište na kojem se izjašnjavalo o krivici optuženih u predmetu “Dženan Memić”.

Optužnicom su obuhvaćeni Zijad Mutap, Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović.

Svi optuženi izjasnili su se da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice.

Leave your vote