Nagrađeni najbolji inovatori AS Holdinga na sedmom „Innovation day“ eventu

Jedna od najvećih bh. prehrambenih grupacija AS Holding održala je tradicionalni, sedmi po redu, „Innovation day“ u Garden City hotelu u Konjicu, na kojem su bile prisutne kompanije Klas, Vispak, AS, Oaza, Solana i ostale koje ulaze u sastav grupacije.

Obilježavanje dana inovacija AS Holding održava već šestu godinu, a ovaj event je kruna njihovog velikog projekta „Inovacije i uštede“ kojeg su među prvima u BiH uveli u svoje poslovanje.

Riječ je o internom nagrađivanju uposlenika koji učestvuju u davanju inovativnih prijedloga za svoju kompaniju kroz jedinstvenu web platformu.

Ove godine, „Innovation day“ svojim prisustvom je uveličao Tomislav Cvitanušić koji je kroz inspirativan govor prisutnima dao odgovore na pitanja „Zašto se plašimo promjena i zašto robujemo navikama“.

Nakon predavanja, uslijedila je svečana dodjela diploma najboljim inovatorima, a priznanja su uručena svim uposlenicima koji su ovaj sedmi ciklus bili aktivni sa svojim prijedlozima.

„Izuzetno sam ponosan na ovaj projekat i na činjenicu da je uposlenicima zaista stalo da naprave nove, pozitivne promjene u našem poslovanju.

Čast mi je što smo ove godine imali rekordan broj prijedloga i što interesovanje za inoviranjem u poslovne procese ne jenjava, nego raste.

Smatram da ovakvim načinom, gdje svi uposlenici imaju jednake šanse da doprinesu razvoju poslovanja i za to budu adekvatno nagrađeni, možemo biti konkurentniji i biti korak ispred“- istakao je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Nagradu za najbolju inovaciju dobila je Irma Sijerčić (AS Holding), a Srđan Marić (AS Holding) i Avdo Suljić (Solana) osvojili su drugo i treće mjesto.

Pobjednički prijedlog za uštede i novčanu nagradu osvojio je Amir Džakmić (Klas), a drugo i treće mjesto osvojili su Muris Saltagić (AS Jelah) i Amir Ibrahimagić (Solana).

Nagradu za domaćinski pristup poslu osvojili su Babić Irfan i Delić Mirzet iz kompanije AC Food.

AS Holding je, pored Innovation day-a, začetnik ideje „Innovation challenge“ takmičenja namijenjenog mladima i studentima iz cijele BiH, na kojem mogu prezentovati svoje inovacije i za to biti novčano nagrađeni ali i dobiti priliku za zaposlenjem u jednoj od kompanija ove grupacije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.