Vispak, Orea, Mercator i Konzum dodijelili nagrade najboljim biznis idejama

Danas, u Mercatoru Ložionička realizovana je završna manifestacija projekta „Zlatna prilika za kreativce“ gdje su proglašene tri najbolje biznis ideje i dodjeljena finansijska sredstva u iznosu od 2.000 KM.

“Vjerujem da smo kroz ovaj projekat putem kojeg smo pružili podršku kreativnicma u razvoju njihovih malih biznisa doprinijeli ostvarenju njihovih velikih snova i to nas čini mnogo sretnim.

Posebno mi je zadovoljstvo jer smo danas domaćini divnog druženja u Mercatoru Ložionička u Sarajevu u sklopu cjelodnevnog , gdje smo omogučili našim kupcima da podrže sjajne kreativne brendove najboljih učesnika konkursa.

Zahvaljujem našim partnerima Vispaku i OREI na saradnji u ovom divnom projektu, koji ćemo vjerujem s radošću nastaviti razvijati i u narednoj godini”, izjavila je Selma Karasalihović, voditelj Brend komunikacija Konzuma BiH.

Tokom mjeseca novembra i decembra od prodaje Zlatne džezve u objektima Mercator i Konzum, izdvajalo se 0,10 KM za Fond podrške kreativcima.

Tri najbolja biznisa su Miruh Sane, TAKO i Studio Tisa koju su osvojili po 2000 KM a iste će uložiti u stalna sredstva i sirovine, a sve u cilju razvoja biznisa.

„Na poziv se prijavilo 42 mala biznisa, danas smo odabrali 10 najboljih, od kojih će 3 najbolje prijave i biznisa dobiti po 2000 KM.

Ovo mnogo znači našim kreativcima zbog dodatne promocije a i mogućnosti saradnje sa velikim privrednicima i sistemima koji definitivno mogu pomoći da njihovi biznisu rastu i razvijaju se.

Orea platforma je od početka svog djelovanja bila usmjerena ka promociji naših malih biznisa i malim koracima smo stavrali pozitivan ambijent za njih, a jedan od primjera je i ova priča danas.“, dodala je Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA platforme.

Zerina Čolaković, direktorica marketinga i razvoja kompanije Vispak, zaključila je.:

“Raditi na ovim projektima je kompaniji Vispak uvijek bila čast ali i odgovornost. U ovoj godini usmjerili smo naše aktivnosti ka promociji pozitivnih primjera Bosne i Hercegovine, od turističkih potencijala u saradnji sa Amrom i Edinom Dzekom, promociji i podršsci malih biznisa te od danas je dostupna na tržištu limitirano izdanje Zlatne džezve sa potpisom Edina Džeke a od prodaje iste izdvajaju se sredstva za Srce za djecu oboljelu od raka koji su dio zavšnice ovog projekta.

Uloga Zlatne dzezve je bila uvijek da kao bosanskohercegovački brand promovise tradiciju i pozitivne primjere Bosne i Hercegovine.

Tokom 2 mjeseca prodaje Zlatne dzezve u Mercatoru u Konzumu prikupili smo 6000 KM koje smo danas uručili našim Orea kreatvcima.

Zahvaljujem se partnerima što su prepoznali važnost ovog projekta i odlučili da zajedno gradimo bolju Bosnu i Hercegovinu“.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.