Nakon grozne provokacije policija iz BiH oduzela srpske zastave!

Bojan Stojanović i njegov otac Dragan iz Bosanske Gradiške otišli su u svoje rodno mjesto Lušci Palanka kod Sanskog Mosta kako bi dočekali i naložili Badnjak ispred crkve za pravoslavni Božić.

Ipak, umjesto da se Srbi ponašaju uljudno i vjerskom duhu proslave svoj veliki vjerski prazik, on nije mogao proći bez korografije – naime na kombiju i autu našle su se četiri zastave RS i veika zastava susjedne Republike Srbije, što nije ništa drugo no vid provokacije u opštini gdje većinsko stanovništvo čine Bošnjaci – piše bosnae.info.

Prema svjedočenju Bojana čim su napustili Sanski Most uhvatila ih patrolna policija i zaustavila zbog srpskih zastava na automobilu.

Otac je na kombiju imao četiri zastave, a ja na autu dvije zastave. Četiri su bile male zastave Republike Srpske i jedna velika, dok je druga velika bila zastava Republike Srbije. Policajci su stajali na blagoj krivini i odmah potrčali za nama, njih dvojica i mlatili rukama. Ta scena je bila i smiješna i žalosna. Onda je jedan motorolom nekoga kontaktirao i objašnjavao kakve su zastave, pa da mu kažu koje su države. Onda su rekli da će nam oduzeti zastave, odnosno da ih skinemo i predamo – priča Stojanović za Srpskainfo.

Otac i sin su se suprostavili takvoj odluci policijskih organa, ali su morali popustiti poslije dolaska još jedne policijske patrole. Nakon oduzimanja zastava uručena im je potvrda o oduzimanju istih i poziv na sud gdje će im zastave biti vraćene.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.