Strašan slučaj se dogodio u Bosni i Hercegovini, reagovala policija: Mladi otac se borio s razbojnicima, ranili ga iz plinskog pištolja

Pravu dramu prije dvije noći preživjela je četvoročlana porodica Hotić, mladi supružnici i njihovo dvoje maloljetne djece, kada su im u stan provalila dva maskirana razbojnika u namjeri da ih opljačkaju.

Dogodilo se to u zgradi koja je smještena u Naselju 17. krajiške brigade, a prema riječima Alena Hotića, usred noći probudila ga je supruga i rekla mu da se čuje lupa na vratima.

“Odmah sam ustao iz kreveta i krenuo prema izlazu i tada sam ugledao maskiranog muškarca s pištoljem u ruci. Iza njega je stajala još jedna maskirana osoba, preko lica imali su crne čarape. U trenutku kada sam krenuo prema naoružanom muškarcu, on je u mene pucao iz pištolja”, priča Hotić.

Dodaje kako je potom osjetio bol u predjelu stomaka, te shvatio da se radi o plinskom pištolju. Kaže kako se uhvatio u koštac s naoružanim razbojnikom, a da se drugi nije miješao.

“Ovaj drugi je govorio da me onesvijesti i da traži novac. Nekako sam se uspio nositi s napadačem, pri čemu mi je on zadao nekoliko udaraca, ali i ja sam njemu”, prisjeća se Hotić.

U međuvremenu, buka je probudila druge stanare, a u pomoć Hotićima potrčao je Amir Jusić, čiji se stan nalazi sprat ispod.

“U trenutku kada sam se penjao uz stepenice, mimo mene su protrčale dvije maskirane osobe. Okupili su se i drugi stanari, pa smo pomogli Alenu”, prepričava Jusić dramatične događaje.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i svega nekoliko sati kansije četiri lica osumnjičena za napad su uhapšena.

Kako javljaju Nezavisne, radi o osobama koje su odranije poznate organima reda.

“Slobode su lišeni A.A., T.T., S.K. i R.S. Nakon završene policijske obrade nadležnom tužiocu predat je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razbojništvo. Tužilac je Općinskom sudu uputio prijedlog da se licu R.S. odredi pritvor”, kaže se u saopćenju.

Dalje se navodi kako je policija prijavu o napadu dobila putem telefona, te da su u stanu zatekli supružnike i dvoje maloljetne djece.

“Suprug A.H. imao je vidnu povredu glave u predjelu arkade.

Na lice mjesta potom je stigao dežurni istražitelj sa kriminalističkim tehničarem i napravljen je uviđaj.

Utvrđeno je da su dva nepoznata lica uz upotrebu fizičke sile nasilno provalila ulazna vrata stana u kome živi četvoročlana porodica i napala A.H. udarajući ga i tražeći novac.

U brutalnom fizičkom napadu jedan od razbojnika koristio je plinski pištolj i vlasniku stana pucao u stomak nanijevši mu povredu u vidu opekotine.

Kako su dvojica komšija na donjim spratovima zgrade čula galamu i povike u pomoć,

krenula su da pomognu i to je vjerovatno natjeralo nasilnike da pobjegnu iz stana”, navodi se u saopćenju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.