Tragična nesreća u BiH: Stablo palo na kabinu kamiona, poginuo vozač

U prijepodnevnim satima, u mjestu Kamenica kod Bihaća ogromno stablo je palo na kabinu kamiona i usmrtilo vozača, saznaje portal “Avaza”.

Ova informacija je za “Avaz” potvrđena iz bihaćke policije.

“Nesretan slučaj. Palo je stablo na kabinu od teretnog vozila gdje je smrtno stradao vozač inicijala M. B.

Obaviješteno je Tužilaštvo USK.

Naši policijski službenici vrše radnje radi utvrđivanja slučaja odnosno nastalog događaja – kazao je portparol MUP-a USK Bahrudin Dželalagić za portal “Avaza”.

Oglasili su se i iz BIHAMK-a

“Zbog oborenog stabla na teretno motorno vozilo, obustavljen je saobraćaj na M-5 Bihać- Izačić u mjestu Kamenica.

Do završetka policijskog uviđaja putnička vozila saobraćaju alternativnim pravcem, dok teretna vozila ne mogu proći”, navode iz BIHAMK-a.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-a

Stanje na cestama 04. 11. 2022. u 12 : 00 sati

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug.

Zbog radova na graničnom prelazu Bosanska Gradiška danas (04.11.) do 17 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom, trenutno su duga zadržavanja na prelasku granice u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.