Nakon sudara u BiH povrijeđeni i policajci, evo šta se desilo, odigrala se prava drama!

U Unsko-sanskom kantonu (USK) jučer se dogodila prava drama, a u hitroj policijskoj akciji povrijeđena su dva policijska službenika i osumnjičenik za kojim su tragali.

Sve je zapravo počelo u noći sa srijede na četvrtak, kada je ispred kuće u naselju Brekovica ukradeno putničko motorno vozilo s hrvatskim registarskim oznakama.

Kako doznaje portal Radiosarajevo.ba, J.R. (1968.) je kupio motorno vozilo Toyotu Yaris u Hrvatskoj i dovezao ga u našu zemlju. U toku noći vozilo je ukradeno, a krađa prijavljena ujutro Policijskoj stanici Bihać.

Nakon obavljenog uviđaja, Kantonalno tužilaštvo navodi da u svemu ima elemenata krivičnog djela teške krađe, te su o slučaju upoznate sve policijske stanice i raspisana centralna potraga za ukradenom vozilom.

Jučer, u poslijepodnevnim satima, nestalo vozilo uočeno je na području koje pokriva PS Cazin, što je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a USK.

Za volanom je bila odrasla muška osoba, a vozilo je uočeno na relaciji naselje Rujnica prema naselju Brekovica.

“Patrola je odmah upućena u područje, kako bi potvrdila tačnost dojave. Vrlo brzo su uočili traženo vozilo, koje se velikom brzinom kretalo na cesti.

Vozač nije htio zaustaviti vozilo, došlo je do policijske potjere te, eventualno, kontakta između službenog i vozila koje je ukradeno”, kazao nam je Beganović.

U sudaru je došlo do velike materijalne štete te slijetanja putničkog motornog vozila s puta.

Također, povrijeđeni su policijski službenici, njih dvoje koje je bilo u službenom vozilu, a povrijeđen je i vozač koji je bio u ukradenom vozilu.

“Zbog težine povreda, sva lica su prevezena u Dom zdravlja Bihać, a potom u kantonalnu bolnicu, gdje su im sanirane ozljede”, dodao je Beganović, kazavši kako su policajci lakše povrijeđeni, te su pušteni na kućno liječenje.

Vozač ukradenog vozila identificiran je kao P.A, rođen 1990. u Cazinu.

Zbog težine povreda zadržan je na liječenju u kantonalnoj bolnici i trenutno je još uvijek tamo, gdje je pod kontrolom policijskih službenika.

“O svemu je upoznato kantonalno tužilaštvo, obavljen je uviđaj, te će poduzeti daljnje radnje, poput dokazivanja svih navoda, otuđenja, štete…”, zaključio je Beganović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.