Naš Zmaj Miralem Pjanić konačno “otvorio karte” i poručio javnosti: “Želio sam da se vratim u Italiju koja mi nedostaje, no nisam uspio”

Sport Vijesti

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem pjanić razgovarao je za italijanske medije prije utakmice ženskih timova Rome i Juventusa, te je istakao da je želio da se vrati u Italiju, no na kraju nije uspio.

Istakao je da je i pored toga sretan u Besiktasu jer je to jedan od najvećih klubova u ovom dijelu Evrope, te da će dati sve od sebe da ostvari zacrtane ciljeve.

– Veoma sam sretan u Besiktasu, iznenađen sam kvalitetom turskog fudbala i organizacijom u klubu poput Besiktasa.

Bilo je jako komplikovano i teško tokom prijelaznog roka, želio sam da se vratim u Italiju koja mi nedostaje, no nisam uspio tako da sam sada ovdje i daću sve od sebe da ostvarimo zajedničke ciljeve, rekao je Pjanić, te potom lopticu prebacio i na Juventus.

– Juventus igra na način na koji treba da igra. Promijenili su dva trenera u posljednje dvije godine, sada se vratio Massimiliano Allegri koji zna šta je Juventus i vratiće stvari na pravo mjesto. Na utakmici protiv Chelseaja smo vidjeli pravi Juventus, to je pravi put i mislim da će oni biti kvalitetni u nastavku sezone.

Leave your vote