Ne pada jabuka daleko od stabla, sin ponosnog oca Mirsada, Anel Ahmedhodžić oduševio, progovorio je o odluci da igra za BiH: “Znao sam da će me mrziti kako god da odaberem”

Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić brzo je zaludio navijače Sheffield Uniteda nakon odlaska u Championship, a engleskim medijima pričao je o odluci da zamijeni sportsko državljanstvo i zaigra za BiH.

Iako je prošao omladinske selekcije Švedske, Ahmedhodžić je odlučio promijeniti sportsko državljanstvo i igrati za reprezentaciju svojih roditelja. U intervjuu za Star objasnio je svoju odluku i poručio da je to bio najteži izbor u životu jer mu je Švedska mnogo dala.

“Bio je to vjerovatno najteži izbor kojeg sam ikada napravio u životu. Znao sam da će me mrziti šta god da odlučim. Trebalo je puno vremena za razmišljanje, a u pozadini su se događale i druge stvari koje ne mogu podijeliti javno. Bilo je teško, stvarno teško.

Teže nego što možete zamisliti, ali ja sam se tako na kraju odlučio. Bilo je toliko razloga što sam promijenio reprezentaciju, a glavni je osjećaj prema Bosni iz poštovanja prema roditeljima i svojoj zemlji”, rekao je Ahmedhodžić.

Osvrnuo se na ljubav prema BiH i debi u dresu Zmajeva, ali i iskazao zahvalnost Švedskoj koja mu je mnogo dala.

“Moji roditelji su bili tu u ratu, a onda su nakon toga preselili u Švedsku kako bi im se otvorile bolje prilike. Sarajevo je odlično i prelijepo, ali ima tu problema za život ponekad. Imao sam sjajan život u Švedskoj i jako sam zahvalan toj zemlji.

Zaista, jedna od najboljih zemalja na svijetu. Ipak, pošto su moji mama i tata ponosni na Bosnu, osjećao sam da moram nešto uzvratiti. Osjećaj kada sam odigrao prvu utakmicu, kada srcem otpjevam himnu, naježim se…

Moj otac, koji inače puno kritikuje moje nastupe, nakon te prve utakmice bio je tih”, dodaje Ahmedhodžić.

Fudbaler Sheffield Uniteda, koji je nedavno uplovio u bračne vode s Marijanom Cecilijom, ističe da se navikao na život u ovom engleskom gradu u kojem je fudbal nastao.

“To je jako dobar grad, fudbalsko središte i to mi se sviđa jer je fudbal moj dom. Jedina zamjerka je saobraćaj ujutro. Ne izlazim previše, ostajem u kući i gledam televiziju sa suprugom. Već mi se ovdje sve sviđa”, zaključuje bh. stoper – prenosi Klix.

Inače, Ahmedhodžić danas nije u konkurenciji za nastup za svoj Sheffield United zbog gripe.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.