Novinarka Arduana Pribinja pojasnila pozadinu napada na njenog sina u Crnoj Gori

Domaću, ali i regionalnu javnost, danas je uznemirila vijest da je sinoć u Baru, u Crnoj Gori, došlo do napada četvorice maloljetnika na dvojicu sarajevskih maloljetnih sportaša koji su tamo boravili na pripremama. Sve se odigralo pred prodavnicom, bez povoda. Protiv napadača će biti podnesena krivična prijava, a napadnutim dječacima je ukazana pomoć.

Majka jednog od njih, novinarka Al Jazeera Balkans, Arduana Pribinja, govorila je za N1 o posljedicama slučaja, naglasivši da duboko vjeruje da se radi isključivo o maloljetničkoj delinkvenciji, bez bilo kakve druge pozadine.

Do napada na dvojicu mladića, inače članova Atletskog kluba Sarajevo, došlo je sinoć u 20:50 sati, u barskom naselju Šušanj.

Majka napadnutog Haruna, poznata bosanskhercegovačka novinarka Arduana Pribinja, naglašava da su, kao porodica u šoku i zatečeni.

“Dijete je, prije svega, vrlo iznenađeno zbog ovog što se desilo, jer se on dugo spremao za odlazak u Crnu Goru. On voli Crnu Goru i često ide tamo, dolje je stekao i dosta prijatelja. On voli Crnogorce i njemu naprosto nije jasno kako ga je sad neko tamo napao i zbog čega. Naročito zbog toga jer je napadnut u situaciji u kojoj ne poznaje napadače, u kojoj nije komunicirao ranije s njima, pa čak ni u trenutku napada”, naglasila je.

Pribinja pojašnjava kako su djeca u Crnoj Gori boravila u hotelu prilagođenom za pripreme sportaša. Hotel su napustili zbog neophodne kupovine u prodavnici odmah preko puta njihovog objekta. Ispred radnje ih je dočekla grupa mladića koje oni ne poznaju.

“Napali su ih odmah i bez razloga. Harun je samo uspio da digne ruke i kaže ‘nemojte nas tući’. Napali su ih metalnim palicama i ostalim predmetima za tuču”, prepričala nam je.

Ipak, Pribinja naglašava kako duboko vjeruje da se radi isključivo o maloljetničkoj delinkvenciji i da slučaj nema nikakvu drugu pozadinu.

“Očito će se Crna Gora morati pozabaviti time kako ne bi normalizirali najužasnije pojave u društvu i zbog čega bi kasnije, kao društvo, mogli imati veliki problem”, naglasila je Pribinja.

Dodaje kako se djeca sada osjećaju dobro.

“Drugi napadnuti dječak je gore prošao nego moj sin. Na nekoliko mjesta mu je došlo do prijeloma kosti u licu. Trenutno ljekari razmatraju najbolje opcije za sanaciju povreda”, rekla nam je.

Kako javljaju crnogorski mediji, dječak je smješten na Klinički centar Crne Gore.

Podsjetimo, četiri maloljetnika koji su sinoć napali mladiće iz Sarajeva, danas su saslučani pred policijom. Protiv njih, od kojih su dvojica stara 15, a druga dvojica 17 godina, biće podnesena krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

Izvinjenje upućeno i ispred Vlade Crne Gore

Napominje kako su je odmah po objavi informacije kontaktirali nadležni. To je učinio predsjednik opštine Bar, pa čak i Vlada Crne Gore, odakle su se ispričali zbog svega što se desilo i podcrtali kako imaju ogroman problem sa maloljetničkom delinkvencijom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.