Odlične vijesti za brojnu bh. dijasporu širom Evrope: Wizz Air ide korak dalje, iz BiH će se letjeti na 15 destinacija…

Wizz Air najavio ponovno pokretanje 15 linija iz tri bosanskohercegovačka grada. Krajem marta i početkom aprila postojećim rutama iz baza u Tuzli i Sarajevu, kao i sa aerodroma u Banja Luci biti će dodane nove rute ka evropskim destinacijama.

Tako će Wizz Air Banja Luku ponovo povezati sa Francuskom letom do aerodroma Basel- Mulhouse-Freiburg.

Novi letovi najavljeni su iz Tuzle za Billund, Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden, Gothenburg Landvetter, Nuremberg i Stockholm Skavsta.

Sarajevo će ponovo biti povezano sa destinacijama: Billund, Paris Beauvais, Cologne, Brussels Charleroi, Frankfurt Hahn, Malmo, Goethenburg Landvetter i Oslo Sandefjord Torp.

“Zadovoljstvo nam je što ovog proljeća ponovo pokrećemo letove ka mnogim tržištima, nudeći mogućnosti pristupačnijih i sigurnijih putovanja. Wizz Air ostaje predan pružanju najboljih uslova za putnike i stimulisanju turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine.

Naši mladi, efikasni i zeleni avioni i posada će biti sretni da vam požele dobrodošlicu na letovima, bilo da posjećujete svoje prijatelje i rodbinu u gradovima Evrope, idete na dugo očekivani odmor ili putujete poslovno”, poručila je Zsuzsa Trubek, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira.

Wizz Air, evropska niskotarifna aviokompanija sa najvećom stopom rasta, ima flotu od 149 aviona tipa Airbus A320 i A321.

Do 31.marta 2020. godine, usluge Wizz Aira je koristilo više od 40 miliona putnika.

Podsjećamo, prvi let sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Aerodroma Luton London zakazan je za 29. mart 2022. godine, a karte su već dostupne u online prodaji na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji po cijeni od 38,99 KM / 17,99 GBP*.

S obzirom da se restrikcije putovanja mogu promijeniti, Wizz Air savjetuje putnicima da na vrijeme provjere propise o putovanju. WIZZ Travel Planning Map pomaže putnicima da provjere trenutne uslove putovanja unutar Wizz Airove mreže.

Stranica označena bojama sada je optimizirana za upotrebu na mobitelima i prikazuje obimnu kartu odredišta na koja se putnici mogu ukrcati s relevantnim linkovima na web stranice vlada, stranice za putovanja i sve obrasce koje je potrebno ispuniti prije polaska.

Osim toga, da bi osigurao ugodno iskustvo putovanja, Wizz Air svojim putnicima nudi razne usluge.

Dodavanjem WIZZ Flex opcije svojoj rezervaciji putnici mogu biti sigurni da, ukoliko se okolnosti promijene ili jednostavno požele putovati na drugi datum ili novo odredište, mogu ponovo rezervisati kartu za bilo koji let Wizz Aira po svom izboru.

Kako bi pomogao putnicima i posadi da putuju sigurno i bezbrižno, Wizz Air je uveo dodatne higijenske mjere kako bi podržao socijalno distanciranje tokom ukrcavanja i iskrcavanja.

Kako bi se smanjila nebitna interakcija na aerodromu, kupcima se savjetuje da check in i bilo kakvu kupovinu, kao što je plaćanje dodatnih torbi, izvrše putem interneta. Kako zemlje počinju ublažavati ograničenja, važno je napomenuti da se putnici moraju pridržavati propisa o nošenju maski u svim avionima Wizz Aira kao dio sigurnosnih mjera.

Paulina Gosk, voditeljica korporativnih komunikacija u Wizz Airu, izjavila je ovim povodom kako su sretni što mogu najaviti ekspanziju mreže letova iz Sarajeva dodavanjem Londona kao atraktivne destinacije za turistička i poslovna putovanja.

“Naša posada će vas s radošću dočekati na letovima u našim modernim letjelicama”, izjavila je tada ona.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.