Oglasila se doktorica iz BiH koja je podijelila sehur sa ocem koji je doveo dijete na infuziju: Ljudima treba lijepa riječ

Posljednje Vijesti

Lijepa gesta u ovom teškom vremenu, možda je zbog toga i dobila ovoliki publicitet, kazala je za portal “Avaza“ doktorica Sabina Dervišagić, zaposlena na Klinici za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Podsjećamo, jedan otac je stigao sa svojom djevojčicom na pregled, ali se morao zadržati preko noći na pedijatriji da mu kćerkica primi infuziju, što je poremetilo njegove planove jer je posti.

Doktorica je, uz lijepe riječi, podijelila svoj sehur sa Damirom Čauševićem, što je odjeknulo u javnosti. Dervišagić je ispričala detalje.

“Bila sam dežurna. Roditelji su došli u pratnju kćerke. Više puta su dolazili, tako da sam ih prepoznala. Ja sam vidjela da on klanja. Kasnije me pitao, može li kući, ali sam mu odgovorila da ne može dok se ne završi terapija. Pitala sam ga “postite li“ i kazala da ne brine za sehur. Izustio je da “ima nešto“ – priča Dervišagić.

Ljubazna doktorica nam je ispričala da je otišla dalje, ali da nije zaboravila na postača.

Oko dva sata, budući da i ja postim, nosim šolju kafe, hurme, da podijelimo. I ja sam tu završila svoj dio. Tek poslije sam vidjela da su njegov status počeli ljudi dijeliti. Nisam ništa očekivala, iako mi se on zahvalio – kaže Dervišagić i na kraju dodaje:

“Očigledno je i njega sve dotaklo, još je ramazan. Uvijek treba dobra riječ. Uvijek sam takva, gledam da ako mogu da olakšam. Ljudima treba lijepa riječ i pružiti im onoliko koliko se može. Najgori dio je onaj kada tek dođete u bolnicu. Tada ste osjetljivi i trebate pomoć – zaključila je doktorica.

Za ovu pozitivnu priču možda se ne bi ni znalo da otac djevojčice nije objavio post na Facebooku.

“Došao sa curicom na pedijatriju na pregled i ostaviše nas da primi infuziju. Dođe doktorica i kaže: “nalazi su uredu”. Rekao sam kakve su šanse da idemo kući? Kaže do ujutro nikakve! Pita zašto, jel’ postite? Rekoh da postim. Oko dva sata doktorica Sabina Dervišagić nosi sehur, kaže evo podijelit ćemo. Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Tuzla ovo je pedijatrija. Kada je čovjeku teško, dragi Allah pošalje neke divne ljude koji ti olakšaju i vrate nadu u ljudskost. Hvala od srca – napisao je Damir Čaušević na svom Facebooku.

Leave your vote