Oglasili se saopštenjem za javnost: Demokratska fronta isključila iz stranke Mirsada Duratovića jer je podržao novo Vijeće ministara

Iz Demokratske fronte su obavijestili javnost da su iz članstva stranke isključili potpredsjednika Narodne skupštine RS-a Mirsada Duratovića jer je podržao novi saziv Vijeća ministara BiH.

Oglasili se saopštenjem za javnost

Istakli su kako se Demokratska fronta protivi formiranju predloženog saziva novog Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, uključujući i prijedlog imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice koji dolazi iz entiteta RS.

“Čvrsto ostajemo pri stavu da se ne slažemo ni sa političkim programom niti sa ciljevima nove političke koalicije na državnom nivou.

Mirsad Duratović kao predstavnik DF-a u Pokretu za državu odluku o podršci novom sazivu Vijeća ministara nije donio uz saglasnost organa Demokratske fronte,

nego je samoinicijativno podržao zajedničkog kandidata SNSD-a i Osmorke, što je za Demokratsku frontu apsolutno neprihvatljivo”, istakli su.

Objasnili su i kako je Duratović i nakon dodatnih konsultacija sa organima stranke odbio da uskrati “spornu i neprihvatljivu” podršku novom sazivu Vijeća ministara.

“Imajući u vidu sve navedeno, Demokratska fronta je postupila prema odredbama statuta i donosena je odluka odnosno mjera isključenja”, poručili su iz DF-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.