Oglasio se direktor aerodroma Tuzla Dževad Halilčević: Uvodi se dodatna linija za zemlju EU, te čarter za Tursku

Na MAT-u su u toku tri veća infrastrukturna projekta – izgradnja Atrija je pri kraju, gradi se i treći gate koji bi trebao biti završen do kraja avgusta, a uskoro treba početi i izgradnja parkinga

Ljetni red letenja na Međunarodnom aerodromu Tuzla (MAT) nastupio je 26. marta, a s njim je povećan broj dolazaka i odlazaka aviona na sedmičnom nivou.

“Od sutra ponovo imamo liniju za danski Billund, a ostale destinacije smo zadržali, s tim da smo neke povećali sa dvije na tri ili sa tri na četiri leta sedmično.

Sada sedmično imamo oko 100 operacija, što dolazaka, što odlazaka – kaže za RTV Tuzlanskog kantona direktor MAT-a Dževad Halilčević.

Nove linije tokom ljeta

Povećali smo broj polazaka za najatraktivnije destinacije, dodaje Halilčević, a to su linije za Memmingen, Malmo, Basel, Dortmund, a Beč je ostao na pet polazaka sedmično.

Od početka juna pa do početka septembra imat ćemo čarter letove za Antalyju.

Tokom ljeta ćemo vjerovatno imati još novih linija i o tome pregovaramo. Trenutno imamo 16 destinacija i sve su u Zapadnoj Evropi – navodi Halilčević.

Inače, na MAT-u su u toku tri veća infrastrukturna projekta, izgradnja Atrija je pri kraju, gradi se i treći gate koji bi trebao biti završen do kraja avgusta, a uskoro treba početi i izgradnja parkinga.

ČITAJTE I OVO: Velike i ohrabrujuće novosti iz bh. prijestolnice su pristigle, sarajevski aerodrom uskoro u novom sjaju: U novi terminal dolaze svjetski brendovi

“O početka ove godine do 27. marta prevezli smo 150 hiljada putnika, a godišnji plan nam je 600 hiljada.

Pri tome druga polovina januara, februar i mart nisu toliko atraktivni mjeseci za putovanja – zaključio je Halilčević za RTV TK.

ČITAJTE I OVO: Davor Sučić otvoreno o Neletu Karajliću: “On je preko noći Sarajevo proglasio nekom provincijom, ali podsjetio bih sve ljude…”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.