Oglasio se i načelnik: Općinske vlasti u Neumu zapečatile džamiju na koju je jučer postavljena munara

Jučer je u selu Rabrani u Gornjem Hrasnu na teritoriji općine Neum, postavljena munara na džamiju u ovom selu. Oglasio se i načelnik Neuma, ali i iz Službe za građevinarstvo.

Od prije je poznato da ovaj molitveni prostor u Rabranima postoji, ali i da su na njemu rađeni brojni građevinski radovi bez dozvole, te da ih je općinska građevinska inspekcija u više navrata obustavljala zbog navodne bespravne gradnje.

Kolege sa portala Neum.online su jutros posjetile ovu lokaciju i tamo zatekle zapečaćen objekat od strane građevinske inspekcije općine Neum.

Oglasio se i načelnik Neuma, ali i iz Službe za građevinarstvo

Iz Službe za građevinarstvo su rekli da ovo nije prvi put da se postavlja traka za obustavu radova na ovaj objekat, te tvrde da se izvođači uporno oglušavaju na zakon, skidaju traku i nastavljaju s radovima.

Za ovaj portal su potvrdili da je molitveni prostor uknjižen, ali da je ovo što je napravljeno, prema njihovim tvrdnjama, “daleko od dozvoljenog”, te da se radi o još jednom u nizu kršenja zakona.

Načelnik općine Neum, Dragan Jurković je kratko odgovorio da je inspekcija jutros ponovno zatvorila gradilište u Rabranima koje nije imalo dozvolu.

On kaže da je povrijeđen službeni pečat i traka te da će podnijeti kaznenu prijavu. Za dalje aktivnosti načelnik Jurković kaže kako očekuje da se uključe nadležne službe, policije i inspekcije

“te da će se postupiti po zakonu ukoliko se ne ishoduju potrebne dozvole za gradnju”.

Obratio se i Islamskoj zajednici

Jurković je dodao kako se i jutros, kao i nekolika puta do sada, službenim dopisom obratio i Muftiji mostarskom i predsjedniku Islamske zajednice u Stocu u nadi iznalaženja najboljeg rješenja za rješavanje novonastale situacije u okviru zakona, prenosi Neum.online.

Više detalja o ovom slučaju bi trebalo biti poznao naknadno.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.