Oglasio se Wizz Air i ispričao svoju verziju incidenta na letu za Tuzlu: “Naše kabinsko osoblje riješilo je situaciju onako kako je za to obučeno”

Kompanija Wizz Air oglasila se povodom incidenta kada je jedan putnik na njihovom letu za Tuzlu, koji je kasnije identificiran kao danski državljanin Sulejman Imamović, pokušao na silu otvoriti vrata aviona nakon što je on preusmjeren za Beograd

Kako su rekli iz ove aviokompanije, let aviokompanije Wizz Air W6 4278 Billund – Tuzla u noći sa 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmjeren je na Beograd.

“Nakon objave o preusmjeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dva putnika. Naše kabinsko osoblje riješilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sletio, a po slijetanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima”, kažu iz ove aviokompanije.

Dodali su da je za ostale putnike osiguran kopneni prevoz do Tuzle.

“Sigurnost je naš najvažniji prioritet i mi smo aviokompanija koja ne toleriše uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju”, naglašavaju iz Wizz Aira.

VEZANI TEKST: Pojavio se i snimak: Muškarac pokušao otvoriti vrata aviona na letu za Tuzlu jer nije želio putovati za Beograd

Podsjećamo, protiv Imamovića je, nakon što je uhapšen nakon slijetanja ne beogradski aerodrom, podnesena krivična prijava za krivična djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje sigurnosti zračnog prostora.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.