OGROMNO SRCE IZ NJEMAČKE ZA BIH Hasan Salihamidžić i Bayern donirali vrijednu donaciju za Jablaničane

Bayern iz Minhena i naš proslavljeni nogometni as Hasan Salihamidžić, koji u ovom njemačkom gigantu obavlja funkciju sportskog direktora, donirali su vrijednu sportsku opremu jablaničkim sportskim klubovima i drugim institucijama.

Opremu su dobili još i Osnovna i Srednja škola, Vatrogasna jedinica, Sportski centar Jablanica, Gorska služba spašavanja, stanica Jablanica, planinarska udruženja, Omladinski klub “Pod istim suncem” i Odred izviđača “Jablan”.

Donacija će omogućiti da se stvore još bolji i kvalitetniji uslovi za rad i funkcionisanje jablaničkih udruženja i sportskih klubova, rekao je prilikom primopredaje Hasanov otac Ahmed Salihamidžić.

“Ideja je potekla od Hasana, a želja nam je bila da obuhvatimo sve sportske kolektive u Jablanici.

Bayern je dao saglasnost i danas smo sretni da možemo realizovati isporuku vrijedne opreme. Moram naglasiti da smo imali sjajnu podršku svih organa u našoj Općini, posebno Sportskog saveza i općinskog načelnika Damira Šabanovića.

Također, moram se zahvaliti i Špediciji ‘San’ i direktoru Asimu Bešiću koji nam je mnogo pomogao. Hvala svima, posebno Bayernu”, rekao je Ahmed Salihamidžić.

Jablanica je poznata po vrhunskim sportistima koji su postizali i još uvijek postižu izvanredne rezultate na evropskoj i svjetskoj sceni.

Donacija je realizovana zahvaljujući i pomoći Općine Jablanica, a općinski načelnik Damir Šabanović prisustvovao je primopredaji opreme – javio je Klix.

“Zahvalio bih se Bayernu i našem sugrađaninu Hasanu Salihamidžiću na vrijednoj donaciji. Želja porodice Salihamidžić bila je da svi sportski klubovi, ali i ona udruženja koja se bave spašavanjem ljudskih života dobiju dio opreme.

Oprema je vrhunskog kvaliteta i još jednom hvala Bayernu i naravno našem Braci”, rekao je Šabanović.

Svi klubovi koji djeluju unutar krovne općinske sportske organizacije dobili su novu opremu koja im je uručena danas u Sportskoj dvorani. Predstavnici klubova zahvalili su se na ovom vrijednom poklonu koji je, kako su istakli, došao u pravo vrijeme.

Podsjetimo, Hasan Salihamidžić je rođen 1. januara 1977. godine u Jablanici. Najtrofejniji je bh. nogometaš svih vremena.

Prve nogometne koraka napravio je u FK Turbina. Bio je član omladinskog pogona mostarskog Veleža, a najveći trag ostavio je u Bayernu iz Minhena u kojem već nekoliko godina obavlja funkciju sportskog direktora.

Igrao je i za HSV, Juventus i Wolfsburg. Za reprezentaciju BiH upisao je 43 nastupa.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.