Ovo je baš razočarenje, meteorolozi objavili nove podatke: Slijedi ne baš dobra promjena vremena…

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 1; Bugojno 4; Jajce 5; Široki Brijeg, Zenica 7; Bihać, Sanski Most i Sarajevo 8; Livno, Prijedor i Tuzla 9; Banja Luka, Doboj i Grude 10; Bijeljina i Trebinje 11; Mostar 13; Neum 14; Gradačac 15°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima se očekuju slabi lokalni pljuskovi na području Hercegovine, zapadne, jugozapadne i centralne Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, izraženije u prvom dijelu dana, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje.

U poslijepodnevnim satima opšta slika će se, usljed lokalnih pljuskova, povremeno kvariti. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba.

Objavljena je prognoza i za naredne dane i prvi dan vikenda:

U četvrtak, 5. maj 2022., u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje sa juga tokom noći na petak.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

U petak, 6. maj 2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab većinom južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C.

U subotu, 7. maj 2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.