Ozbiljno upozorenje meteorologa: “Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu, plavljnje imovine i saobraćajnih mreža su moguće”

“Narednih dana jesen će, napokon, pokazati svoje pravo lice. Obilnija, dosadna, ali ipak dobrodošla kiša, zahvatit će cijelu Bosnu i Hercegovinu. Veće količine se očekuju na sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu zatim u centralnim predjelima i na prostoru Hercegovine.”

Poručio je ovo Bakir Krajinović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda, upozorivši i na moguće, ozbiljne neprilike koje su pred nama u naredna 24 sata.

“Na snazi je i narandžasto upozorenje na obilne padavine od 30 do 50mm, mjestimično i od 50 do 70mm tokom 24h. Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće.

Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć.

Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode”, naveo je Krajinović.

Temperature osjetno niže u odnosu na protekli period, dodao je on, ali i dalje bez vrijednosti ispod 0°C tokom jutra.

“Očekivane temperature u Bosni kretat će se između 4 i 9, u Hercegovini do 13, danju u Bosni od 10 do 15 na jugu do 20 °C.”

https://www.facebook.com/bkclima/posts/4045106582260281

Nova promjena u vidu umanjenja količine padavine izgledna je od subote, ali i dalje uz nestabilno vrijeme i temperature prikladne godišnjem dobu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.