in , ,

Pa ljudi dragi kakva drama: Velež je zatekao Šveđane, ali oni se ne daju, Rođeni poveli sa 1-0, Elfsborg odmah izjednačio!

Velež u švedskom gradu Borasu vodi sa 1-0 u gostima golom Slaviše Radovića!

Velika drama u Švedskoj na meču Veleža i Elfsborga.

Prvobitno je Velež u švedskom gradu Borasu poveo sa 1-0 golom Slaviše Radovića!

Rođeni su poveli nakon kornera.

Prije toga velika šansa za Velež. Ovčina je odlično prošao nakon kontre i šutirao, a teškom mukom Ronning odbija u korner.

Ipak, Frick je poravnao već u narednom napadu nakon smušene reakcije odbrane Veleža.

Postave:

Elfsborg: Ronning, Larsson, Vaisanen, Jarjue, Strand, Gojani, Romer, Hols, Alm, Okkels i Frick.

Velež: Bogdanović, Dario, Isić, Zeljković, Radović, Pršeš, Hasanović, Ćosić, Anđušić, Ovčina i Zajmović.

“Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, čak i odličnoj. Elfsborg je timski na visokom nivou, kondiciono i fizički odlično spreman. Taktički vrlo dobro stoje i imaju neke svoje šablone po kojima igraju. Napravili smo dobar skauting i probat ćemo otkloniti probleme u našoj igri. S druge strane, želimo iskoristiti njihove mane, a imaju ih kao i svi ostali klubovi. Vidjeli ste sve.

Kada si pravi, izbaciš AEK, a kada nisi, izgubiš od Rudara zasluženo. Nadam se da nam je to bila dobra opomena i da ćemo iz nje naučiti. Moralo se nekada desiti. Imali smo duži razgovor i nadam se da je igračima došlo do glave. Znamo odakle smo krenuli prije dvije godine, ja kao trener i igrači. Teško je doći na vrh, a vrlo lako se padne”, rekao je trener Rođenih Feđa Dudić u najavi utakmice.

Šantić je došao iz dijaspore, otvorio firmu, pa iznenadio sve: “Kad sam rekao uposlenicima da imaju plaćen godišnji u Turskoj, mislili su da je šala”

Mostarski Velež herojski u pohodu na Evropu: Odigrali su hrabro protiv favoriziranog Elfsborga u gostima neriješeno, svi se nadamo prolazu dalje!