Penzionisani policajac Dragan Mioković o “ludosti koja se događala u Neumu”: Čović potrošio optimizam, onda ipak nije sve izgubljeno…

Penzionisani policajac, Dragan Mioković, zadnje vrijeme se aktivirao na društvenim mrežama i redovno komentira politička dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Tako se oglasio na svom Twitter profilu i dao svoje viđenje dešavanja u Neumu…

“Čović potrošio optimizam, onda ipak nije sve izgubljeno. Čović će sad malo kod Dodika, malo na Skupštinu RS. Da povrati optimizam”, napisao je Mioković na Twitteru.

Podsjetimo, Dragan Čović je danas palamudio i rekao da su pregovori u Neumu završeni u ovom formatu, te da će se sada razmatrati novi modeli.

“Želja je bila da provedemo sporazum iz Mostara i riješimo pitanje legitimnog predstavljanja na svim nivoima. Ovo je prvi put da smo na stol stavili konkretne prijedloge i inicijative. Dobili smo nekoliko prijedloga o izboru članova Predsjedništva.

Mislim da smo rasčistili pitanja da li ovo što predlažemo u skladu sa EU standardima”, rekao je Čović i dodao: “Očekujem da neko od pridošlih kolega organizira sastanak. U osnovi, uradili smo sve što smo dali sebi za zadatak. Politička situacija je nama bila motiv da sjedimo ovoliko sati. Sada ćemo imati ozbiljan posao, svi ćemo morati podnijeti izvještaj”.

Mile Dodik je dodao da ono što je mogao da čuje od prvog čovjeka HDZ-a Dragana Čovića ukazuje da gotovo nije bilo nikakvog pomaka…

“Oni, po njima, imaju dobru varijantu da ponovo izaberu Komšića i u tom pogledu zadaju definitivni politički udarac Hrvatima kao konstitutivnom narodu na ovim prostorima. Ja mislim da to nije dobro”, rekao je Dodik na press konferenciji novinarima u Banja Luci.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.