Penzionisani sarajevski policajac Dragan Mioković postavio pitanje, a onda je stigao odgovor Jusufa Nurkića

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je prije dva dana u Skenderiji savladala Bugarsku (76:73) sjajnom trojkom Džanana Muse u posljednjim sekundama meča.

Tim se trijumfom bh. tim plasirao u drugi klub kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se igraju u augustu, nakon čega slijedi Eurobasket.

Na kontinentalnoj smotri najboljih reprezentacija Evrope, Zmajevi će igrati sa Mađarskom, Njemačkom, Slovenijom, Francuskom i Litvanijom, a za ove mečeve selektoru Adisu Bećiragiću će na raspolaganju biti prvo ime naše selekcije, Jusuf Nurkić.

NBA centar je ovu informaciju objelodanio putem Twittera na kojem je poručio kako ga se već godinama tjera iz reprezentacije, ali da je on tu za dres sa državnim grbom.

Dragan Mioković, penzionisani policajac, pitao je na Twitteru da li postoji iko mjerodavan da odgovori – je li Jusuf Nurkić odustao od igranja za reprezentaciju BiH?

Na taj se tweet nadovezao popularni Juka koji je napisao:

“Naravno da ne, nisam odustao. Kao što je ranije bilo poznato i treneru (Bosniću) i Košarkaškom savezu BiH ‘prozor’ u augustu i Evropsko prvenstvo ja sam tu uz momke. Ipak, mene se ‘tjera’ godinama iz repke. Režim ovaj ili onaj. Blizu su”, poručio je centar Portlanda.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.