Filmska priča o momcima iz BiH i Srbije, vlasnik NBA tima otkrio nešto nevjerovatno o Jokiću i Nurkiću, čudo sudbine se dogodilo!

Josh Kroenke, vlasnik Denver Nuggetsa, otkrio je šta je bio presudan trenutak da se Nuggetsi odluče da zadrže Nikolu Jokića, a da se odreknu Jusufa Nurkića. Jedno vrijeme njih dvojica borili su se za mjesto u timu i obojica su igrali veoma dobro.

“Bilo je to vrijeme kada su Warriorsi dominirali i tada je trend u ligi bio da se igra ’small-ball’, da svi šutiraju, čak i više nego što je to sada slučaj.

Svi su željeli preko noći da postanu Warriorsi, i nismo mogli da stavimo u isto vrijeme na teren Jusufa i Nikolu. Dakle, imamo dvojicu momaka od 213 cm koji su veoma vješti i nesebični…

Jeste imalo prednosti kada igraju skupa, ali bilo im je teško u odbrani kada su na drugoj strani četvorica bekova i sl”, rekao je Kroenke i dodao:

“Morali smo da odlučimo šta ćemo da radimo.

Poslije Nikoline prve sezone, mislim da je bio u najboljem timu rookieja, i na polovini smo njegove druge sezone – shvatili smo da moramo da napravimo izbor jer su obojica bili na nivou startera na poziciji centra.

Jusufov ugovor isticao je, mislim, za oko godinu dana uposlili smo analitičare da ih uporede, da uzmu u obzir različite stvari”.

Potom su analitičari doneli ključnu prezentaciju, poslije koje je odlučeno da je Jokić taj, a Nurkić je u februaru 2017. godine tradeovan u Portland.

“Donijeli su nam jedno poređenje, i sada imamo ’igrača A’ i ’igrača B’, jedina razlika je što je igrač A stariji dvije godine u trenutku kada je sophomore u NBA.

Jasno se vidjelo da su brojevi igrača B bolji u svakoj kategoriji. Pitao sam, tj. pretpostavio – OK, reći ću da je igrač B Nikola. Rekli su mi da jeste on, pa sam pitao: ’OK, ko je igrač A, je l’ to neko poređenje s Nurkom ili s nekim iz lige?’ Odgovorili su mi: ’Igrač A je Larry Bird’”, zaključuje Kroenke.

Ostalo je historija, Jokić je (zasad) dvostruki MVP, a prošle sezone nosio je Nuggetse do titule – prenosi N1.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.