Jusuf Nurkić u žestokom NBA javnom obračunu: Bh. košarkaš jednom rečenicom “ugasio” prgavog američkog košarkaša Greena

Sukobu Jusufa Nurkića i Draymonda Greena ne nazire se kraj pošto je on dobio svoj novi nastavak protekle noći. Nisu se Nurkić i Green sreli na parketu, ali košarkaš Golden State Warriorsa je o bosanskohercegovačkom centru govorio u jednom podcastu i tom prilikom ga vrijeđao.

Sve je počelo još početkom decembra kada je Green na utakmici Warriorsa i Sunsa udarcem u lice nokautirao Nurkića, a ponovo su se pokoškali prošle sedmice nakon što se Green vratio iz suspenzije.

Poslije te utakmice je Nurkić izjavio da se kaje što je oprostio Greenu i da je samo pitanje vremena kada će udariti nekog drugog, a to je izazvalo žestoku reakciju igrača Ratnika.

“Otišao je u medije i rekao da povlači svoje riječi te da ne zaslužujem drugu šansu. Kaže da je pitanje vremena kada ću nekog drugog udariti. Pitam se zašto to priča? Zato što sam ga uništio? Šta se na toj utakmici desilo da kažeš takvo nešto, osim što si osramoćen i što nisi dovoljno dobar? Nemaš ništa u igri, teži si od mene 40 kilograma i viši 15 centimetara i to je nebitno. Ne možeš da zabiješ koš ni preko Stepha Curryja”, poručio je Green u svojoj izjavi Nurkiću.

“Sve što je taj malac uspio je da postigne poene horokom, što znači da nije mogao doći do koša i onda slavi tako što pokazuje ‘da sam suviše nizak za njega’. Udara u pod i te stvari. Iskreno, nisi dovoljno dobar da radiš takve stvari”, dodao je Green i nazvao bh. košarkaša klaunom – prenosi Klix.ba.

“Takve klaunove sam već viđao i to je nepoštovanje igre i protivnika. I onda taj klaun meni u lice pravi ovakvo slavlje”, pričao je ljuti Green u podcastu.

Optužio je Nurkića i da je “niskim udarcima” pokušavao da ga isprovocira.

“Tako je želio izazvati moju reakciju, ali nije uspio. Faulirao me, gazio preko mene, nisam reagovao. Ne obraćam pažnju na nebitne likove.

Ne iznenađuje što je izašao pred medije i rekao to što je rekao. Taj isti lik od 150 kila je legao na pod i da nije tako reagovao, vjerovatno ne bih bio suspendovan.

Glumio je da je mrtav i on mi kaže da ne zaslužujem drugu šansu. Kakva sramota i šta očekivati od takvog lika?”, rekao je Green u svom opsežnom izlaganju o Nurkiću, za kojeg tvrdi da ga nije briga i da ne obraća pažnju na njega.

Brzo se na Twitteru oglasio Nurkić i poslao kratku poruku Greenu.

“Sve je u redu, zločesti dečko, samo nemoj predugo ostati na podcastu, zakasnit ćeš na terapiju”, poručio je Nurkić koji se tako jasno pozvao na svoju nedavnu izjavu da je Greenu potrebna stručna pomoć.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.