Penzionisani sarajevski policajac Dragan Mioković žestoko odgovorio Tegeltiji: “Koga ti, nebitni, dekorom nazivaš?”

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) ponovo je podigao političku prašinu komentarom o “pravim Srbima”, odnosno “Srbima koji su politički faktor u BiH”.

“Ne možete sa Srbima graditi Bosnu i Hercegovinu želeći Srbe u Bosni i Hercegovini kao Miro Lazović, Divjak, Magazinović ili neki Mioković.

Oni su samo SA dekor, a ne politički faktor, nisu dio srpskog političkog naroda u BiH i nemaju ništa zajedničko s tim narodom, osim porijekla na koje nisu mogli utjecati.

Dakle, kada se govori o Srbima u političkom smislu, spomenuti i njima slični tu ne pripadaju. Bilo bi pošteno da navedeni u politici ni u kom smislu ne koriste oznaku Srbije, koju samo lažiraju i dovode u zabludu veliki broj ljudi”, napisao je prepotentno Tegeltija na Twitteru – prenosi Radio Sarajevo.

Reagirali su, dakako, mnogi, a među njima i oni koje je Tegeltija ‘prozivao’.

Lazović mu je tako poručio da s njim ne vrijedi polemisati, jer on ne razumije “moju BiH”, a Magazinović je citirao slavnu izjavu Bogića Bogićevića o tome zašto “ne predstavlja jedan narod.

Također, na Twitteru se oglasio i Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac koji se nedavno odlučio i politički angažirati kroz Našu stranku i društvu ponuditi svoje ogromno znanje, iskustvo, ali, što ne reći, i ogromnu i iskrenu ljubav prema Bosni i Hercegovini, koja ničim i nikad nije ukaljana.

“Ko Milanu Tegeltiji, plaćeniku bez kredibiliteta i časti, dade tapiju da kvalifikuje ko je kakav Srbin i kome pripada? Nas, ozbiljne ljude sa imenom, prezimenom, karijerama, dignitetom, obrazom…?”, upitao se Mioković

Potom je poentirao, vrlo oštro:

“Đe ćeš ti, poltrončino, o Divjaku i Lazoviću? Koga ti, nebitni, dekorom nazivaš?”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.