Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

Jutros je u Bosni bilo umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 3 stepena, Bugojno i Ivan-sedlo 8, Drvar i Široki Brijeg 9, Jajce, Livno, Sarajevo i Zenica 10, Bihać i Sanski Most 11, Tuzla 13, Grude 14, Gradačac i Mostar 16, Neum 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu je iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Tokom jutra ugodnije, a sa odmicanjem dana opšta slika će se postepeno kvariti.

Sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima, manjak svježine i mjestimični pljuskovi, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate.

Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Nesto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u jutarnjim satima i prije podne.

Tokom dana, nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

Žuti meteoalarm danas je upaljen za područje Tuzle, gdje se očekuje intenzivna grmljavina u periodu od 12 do 18 sati.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, upozoravaju meteorolozi.

Srijeda: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne uz umjeren porast oblačnosti u drugoj polovini dana.

Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme u umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

Petak: U Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni sunčanije prije podne. Naoblačenje se očekuje u drugom dijelu dana.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.