Pogledajte samo na kakvoj se fantastičnoj lokaciji kod Jelaha smjestila ova kuća. Pogled je top!

Posljednje Vijesti Zabava

Montažna kuća sa spektakularnim pogledom, na osami i terasom kao da lebdite. Da, postoji, u blizini naselja Jelah.

Mala kuća na vrlo prostranoj i iznimnoj lokaciji – tako nam je ukratko opisao svoj recentni projekt arhitekt Armin Mešić iz sarajevskog studija Fo4a Arhitektura.

Da je riječ o posebnom projektu govori već prvi pogled na fotografije, no arhitekt nam je otkrio ipak malo više o tzv. Vipend houseu.

Smještena u blizini naselja Jelah u Bosni i Hercegovini kuća je to koja se prije svega može pohvaliti ambijentom koji joj omogućuje spektakularni pogled. Riječ je kako o montažnom objektu gdje su ključni parametri u stvaranju bili pozicija, kontekst, želje i budžet investitora, piše telegram.hr.

“Nagib terena zadane lokacije i orijentacija iste su primarni aspekti projektiranja Vipend kuće. Naime, ona je projektirana zatvoreno i otvoreno. Zatvorena je prema sjeveru i prilaznom putu, dok smo se u potpunosti otvorili k izvanrednom pogledu juga i jugozapada (zalazak sunca) s velikom terasom i staklenim portalima” objašnjava Mešić.

Kao još jednu od prednosti ovog zdanja, arhitekt izdvaja i mogućnost otvaranja unutrašnjeg prostora prema vani. Tim potezom stvara se privid povećanja prostorije, ali i istovremeno objedinjuje njih više što sjajno funkcionira ako ondje boravi više ljudi.

Kada je u pitanju konstruktivni koncept koji je sam za sebe zanimljiv, u pitanju je, objašnjava arhitekt, terasa s čeličnim stupovima, ukrutama i zategama. Ono što je ondje pak glavni adut jest zato boravkom na terasi jer se onda ima dojam kao da lebdite.

Uz već spomenuti izvanredan pogled, priroda i udaljenost od naseljenih područja čine ovaj objekt savršenim mjestom za odmor i uživanje u prirodi. Vjerujemo da vas je osvojilo kao što je nas.

Leave your vote