Pogledajte snimak: Miralem Pjanić odigrao zapaženu partiju u sjajnom meču između Barcelone i Juventusa

Nogometaši Barcelone i Juventusa remizirali su 2:2 u prijateljskom meču u Dallasu odigranom u okviru Champions Cupa, a vrlo dobru partiju pružio je bh. nogometaš Miralem Pjanić koji je u igru ušao u nastavku susreta.

Barca je bila bolja u prvom dijelu i povela je u 34. minuti kada je Dembele na malom prostoru prevario tri igrača i postigao je krasan gol za 1:0. Ipak, samo pet minuta kasnije Juve je poravnao preko Keana koji je odlično ispratio ubačaj Cuadarda s desne strane za 1:1.

Samo što se krenulo s centra raspoloženi Dembele ponovo je izveo minijaturu i vratio je Barci vodstvo 2:1 u 40. minuti.

Nastavak susreta donio je veliki broj promjena na obje strane, a na terenu se našao i naš Miralem Pjanić koji je od 46. minute zamijenio Sergija Busquetsa.

U 51. minuti Juventus je izjednačio nakon što je Kean svojim drugim golom postavio konačnih 2:2.
Pjanić je do kraja bio veoma zapažen. Dirigovao je igrom Barce s nekoliko upotrebljivih pasova i dosta trke, a u 75. minuti bio je blizu gola kada je iz slobodnog udarca šutirao preko prečke.

U sudijskoj nadoknadi uputio je sjajan dubinski pas za Depaya koji je bio sam ispred Perina, ali golman Juventusa je odbranio i ostalo je 2:2 – javlja Klix.

Mire je ovom partijom potvrdio da ima kvalitet da ostane u Barceloni, te se ozbiljno nametnuo treneru Xaviju Hernandezu.

U drugom meču u okviru Champions Cupa Real Madrid i meksička Club America su također odigrali neriješeno 2:2. Martin je doveo Americu u vodstvo u 5. minuti, a Kraljevi su preokrenuli preko Benzeme u 22. i Hazarda u 55. minuti (penal).

Konačnih 2:2 postavio je Fidalgo osam minuta prije kraja susreta.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.