Pogledajte snimak: Na sjeveru Kosova se čuju sirene za uzbunu, mještani se okupljaju u Zvečanu

U općinama na sjeveru Kosova danas nešto prije 18 sati začule su se sirene, međutim nema izvještaja o bilo kakvim posebnim aktivnostima.

Zvuk sirene traje već sat vremena i veoma je intenzivan, a kako javlja portal Kossev, mnogi su građani uspaničeni zbog čega se i okupljaju.

Na snimcima koji se šire društvenim mrežama mogu se vidjeti ljudi koji se sklanjaju sa ulica, ali i veliki broj njih koji se ponaša kao da je sve normalno.

U međuvremenu su se sireni za uzbunu pridružile i sirene sa krovova automobila, kao i ambulantnih kola koja prolaze kroz Kosovsku Mitrovicu no nema izvještaja o bilo kakvim incidentima.

Ranije je na Telegram kanalima i drugim društvenim mrežama javljeno da će ROSU blokirati neke općine što je policija demantovala, no to je očigledno izazvalo uzbunu.

Zamjenik komandira kosovske policije za sjeverni region Besim Hoti oglasio se o tome za Kossev.

“Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vijest da će općina da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno, niti postoji takva namjera”, rekao je Hoti.

Mediji sa sjevera Kosova pišu da su mještani blokirali put u selu Rudare u Zvečanu i Varaga u Zubinom Potoku. Okupilo se nekoliko stotina mještana, a kamionima je prepriječen put.

Razlog je odluka kosovskih vlasti da od ponoći ukidaju srpske registarske oznake na automobilima.

Pogledajte snimak sa lica mjesta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.