Pohod vukova i medvjeda na vlašićko selo Mudrike, Esad Mehić zaprepašten: “Djeca idu u školu rano, a dolaze kasno, već sada mrakom”

Stanovnici Mudrika koje se nalaze na vlašićkom platou u posljednjih mjesec dana u dva navrata doživjeli su veliku neprijatnost.

Stočar koji u svom stadu ima 400 ovaca otvoreno je progovorio za naš portal o problemima koji su ga zadesili.

“Prije mjesec mi je čopor pasa lutalica ubio nekoliko ovaca, a sada su mi odvojeno u nekoliko navrata vukovi i medvjed sa mladuncima ponovo napali stado tako da sam ostao bez 13 grla”, govori za Bhdijaspora.net Mehić.

On kaže da je općina Travnik već reagirala tako što će se što prije napraviti azil za pse, ali je ogorčen zbog nekih donešenih odluka.

“Živimo u selu gdje nam djeca idu u školu rano, a dolaze kasno, već sada mrakom”, pojašnjava Mehić koji ističe da životinje mogu početi napadati djecu i ljude što bi bilo kobno.

Ističe, također, da veliki broj turista koji pohode ljepoticu Vlašić ostavljaju ogromne količine smeća koje privlače životinje.

Kako je poznato ovog ljeta je medvjedica sa dva medvjedića ušetala u Mudrike kao na “domaći teren” i napala također jedno stado ovaca.

D. G.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.