Poznati bh. pjevač Al’ Dino se oglasio nakon napada na njegovog sina u Crnoj Gori: “Agresivno ponašanje djece njihov je poziv u pomoć”

Poznati bh. pjevač Al’ Dino, pravog imena Aldin Kurić, otac jednog od napadnutih dječaka u barskom naselju Šušanj u Crnoj Gori, kaže da pored reakcije nadležnih institucija, roditelji moraju zajedno da rješavaju problem.

Kurić za Televiziju E navodi da se roditelji djecom ne bave dovoljno, da djeci nedostaju ljubav i pažnja, te da je njihovo agresivno ponašanje zapravo poziv u pomoć.

Staloženost i prisebnost

Staloženost i prisebnost su ključne u reagovanju kada je bezbjednost djeteta ugrožena, kaže Aldin Kurić. Smatra da incident u Baru treba posmatrati iz svih mogućih uglova.

“Razmišljao sam šta bi bilo da se moj Harun gušio u moru, a ovih pet dječaka bili na obali.

Tvrdim da bi svih pet dječaka skočili, zaplivali i izvukli ga na obalu. I bili bi heroji nacije…

Treba da pomognemo toj djeci i njihovim roditeljima. Naravno, treba i institucije da odrade svoj posao. Da ne bude ovo vijest koja traje dva, tri dana – kaže Kurić.

Sa problemom vršnjačkog nasilja žive sve države Balkana, napominje Kurić, i dodaje da ni odrasli nisu pošteđeni.

Roditelji te djece u mnogo većem problemu

“Mi, odrasli, imamo svoje vršnjačko nasilje. Već 30 godina mi sijemo sjeme zla. I to sjeme je počelo da rađa, rodilo i daje plodove. A to najviše plaćaju naša djeca.

Samo pogledajte situaciju u svim ovim našim državicama, mi smo u stvari ti nasilnici. Kakav onda primjer dajemo toj djeci – upozorava Kurić.

Dodaje da su roditelji čija su djeca učestvovala u incidentu u Baru u mnogo većem problemu.

“Mom sinu i njegovom drugu rane će zacijeliti. Stavljat ćemo obloge, modrice će izblijediti. Ali ovim dječacima ne možemo to riješiti oblogama. Znači, moramo naći pravi lijek.

A jedini lijek je pravi pristup prema toj djeci, jedini lijek je ljubav, jedini lijek je opraštanje – poručuje roditelj povrijeđenog mladog sportiste.

Kurić je na rapolaganju roditeljima djece iz Bara kako bi pomogli jedni drugima. Siguran je da njihova djeca imaju mnogo toga zajedničkog, da među njima nema velikih razlika i da mogu da budu prijatelji, prenosi Antena M.

Pogledajte šta je poručio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.