Poznati meteorolog iznenadio javnost najavom: Sljedeće sedmice očekuje se pravo Miholjsko ljeto

Poznati meteorolog iz Srbije Đorđe Đurić navodi da se do kraja radne sedmice očekuje promijenljivo, tmurno i hladnije vrijeme, da bi nakon toga uslijedilo Miholjsko ljeto sa temperaturama od 20 do 25 stepeni, uz stabilno, suho i sunčano vrijeme.

On je u svojoj najnovijoj objavi na Facebooku govorio i o Miholjskom ljetu u našim krajevima.

“Dominacija anticiklona i visokog vazdušnog pritiska nastavit će se i od vikenda, što će uslovljavati stabilno, suho i uglavnom vedro vrijeme. Centar anticklona nalazit će se nad Karpatima i istočnom Evropom, a niskog nad Jonskim morem, pa se usljed izraženijeg gradijenta vazdušnog pritiska očekuje košava.

Stiže ciklona sa Atlantika

Tokom većeg dijela sljedeće sedmice centar visokog pritiska nalazit će se uglavnom nad našim područjem.

Zahvaljujući blokirajućem uticaju anticklona, snažni oblačni i padavinski sistemi u sklopu snažnih ciklona sa Atlantika sljedeće sedmice neće moći da prodru unutar kopna Evrope, već će se sa Atlantika obrušavati na sjeverne i južne obode Evrope”, objavio je Đurić na svom Facebook profilu.

Od vikenda će uz prisustvo snažnog anticklona u prizemlju, sve više jačati i termički greben na visini sa jugozapada, koji će tokom većeg dijela sljedeće sedmice uslovljavati da do našeg područja sa jugozapada i sa Mediterana pristiže veoma topla vazdušna masa.

Pred nama je Miholjsko ljeto

“Sljedeće sedmice očekuje se pravo Miholjsko ljeto. Tokom cijele sledeće sedmice jutra će biti svježa i hladna, ponegdje i maglovita, a tokom dana sunčano i relativno toplo, uz maksimalne temperature uglavnom do 25°C.

Prema trenutnim prognozama, Miholjsko ljeto i stabilno, sunčano i toplo vrijeme zadržalo bi se do 25. oktobra”, napisao je Đurić.

Stabilno, suho i toplo vrijeme ići će na ruku ratarima i poljoprivrednicima da privedu kraju jesenje radove.

“Ovogodišnji oktobar proteći će u znaku stabilnog, uglavnom suhog mjeseca, ali i toplijeg od prosjeka, uz dominaciju anticiklon i visokog vazdušnog pritiska tokom većeg dijela mjeseca”, zaključio je meteorolog Đorđe Đurić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.