Poznati meteorolog Nedim Sladić spomenuo visinsku dolinu nad Ukrajinom, pa otkrio šta nas čeka…

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić otkrio je kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima.

Početak marta mjeseca ove godine je nešto hladniji nego što smo navikli, a Sladić nije optimista da će se to promijeniti u narednom periodu.

“Smjer premještanja oblaka otkriva sjeveroistočno visinsko strujanje s kojim krajem dana i naročito tokom večeri usljed pristizanja novih količina vlažnog zraka sa zadnje strane visinske doline nad Ukrajinom možemo ponovo računati na nove pljuskove snijega u centralnim i istočnim područjima Bosne”, napisao je Sladić preko Facebook profila.

Ranije je ovaj meteorolog najavio da će se hladnije vrijeme zadržati do daljnjeg.

Prije podne u našoj zemlji je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabim snijegom. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica -13 stupnjeva, Sokolac -2, Tuzla 0, Sarajevo i Srebrenica 1, Doboj, Gradačac, Jajce i Zenica 2, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Livno i Sanski Most 3, Banja Luka, Prijedor i Zvornik 4, Trebinje 6, Grude 8, Mostar i Neum 9 stupnjeva, prenosi FHMZ.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. U centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno sa slabim snijegom. Više padavina u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu do 10 stupnjeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.