Predrag Kojović tvrdi: “Ja još uvijek tačno ne znam šta je uvrijedilo Bogića Bogićevića. Mi smo ga molili predložili, obezbijedili neophodnu većinu”

Predsjednik Naše stranke, Predrag Kojović govorio je danas na N1 o izboru gradonačelnika Sarajeva odnosima u koaliciji, Bogiću Bogićeviću, te o izjavi Elmedina Konakovića o Jasminu Ademoviću da je genetski predodređen za funkciju.

Lider Naše stranke ocijenio je da Konakoviću takva izjava nije trebala.

”Loša izjava, nepromišljena i nepametna, razumijem šta je gospodin Konaković htio da kaže, ali je to rezultat jedne nepromišljenosti, načina na koji reaguje u medijima. Nismo reagovali, ako treba da reagujem sada. Mislim da je loša, nepametna i nepromišljena izjava”, rekao je Kojović

On je kazao da mu je poznato da se Kemal Ademović odrekao svih funkcija kako bi se njegov sin bavio politikom.

”Jasmin Ademović je sin Kemala Ademovića. Iskreno nisam znao da je on kum”, kazao je Kojović i nastavio:

”Ono što znam jeste da je gospodin Kemal Ademović prihvatio da njegov sin postane političar pod uslovom da se on povuče iz svih organa i ne bude uopšte politički kadar Naroda i pravde”, istakao je Kojović.

”Nisam znao, stvarno nisam znao. Javnost priča o raznim stvarima koje su također neistina”, rekao je lider Naše stranke.

Dodao je da je potresen odbijanjem Bogića Bogićevića da prihvati funkciju sarajevskog gradonačelnika uz napomenu da SDP ima nekoliko kandidata za ovu poziciju.

“Ja još uvijek tačno ne znam šta je uvrijedilo Bogića Bogićevića. Mi smo ga molili predložili, obezbijedili neophodnu većinu da ga izaberemo, sve stvari su spletke koje mi prolazimo sa SDA od Mostara do KS. Mi se pokušavamo boriti na sve načine, ja pozivam građane da se oni uključe u borbu protiv toga”, poručio je on.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.