Psiholog Srđan Puhalo o izlasku Bilala Bosnića iz zatvora: “Ono što treba da uradimo jeste da ga pustimo i damo mu šansu”

Događaji Posljednje Vijesti

Srđan Puhalo, psiholog i analitičar iz Banja Luke za Federalni radio kazao je kako ne treba praviti nikakav spektakl od izlaska Bilala Bosnića iz zatvora.

„Bilal Bosnić je odslužio svoju kaznu pošteno i mislim da sad ima pravo kao i bilo koji drugi građanin BiH da nastavi svoj život onako kako želi i mislim da mediji, ne trebaju dizati tenzije, razumijem da se pisati mora, ali ne razumijem stvaranje halabuke i ne opravdavam to.

Ono što kao i svako pristojno društvo treba da uradimo jeste da ga pustimo i damo mu šansu da poslije kazne posloži svoj život.“

Puhalo je kazao kako kada je riječ o terorstičkim aktivnostima ključno je da državne institucije rade svoj posao.

„Situacija u svijetu pa tako i BiH se promijenila u odnosu na prije desetak godina, tada smo imali nešto što se zvalo država na teritoriji Sirije pod kontrolom ISIL-a koja se nekontrolirano širila i bila pogodno tlo za terorizam i ekstremizam i u tom trenutku izgledala nepobjedivo.

To nije tako više. Mislim da je vrijeme drugačije, situacija je potpuno drugačija u odnosu na taj period. To ne znači da se teroristički napad ne može desiti, evo desio se na Novom Zelandu, ali prosto mislim da takva atmosfera, da neko javno afirmiše, podržava ili radi u smjeru terorističkih aktivnosti, u BiH ne postoji“- kazao je Puhalo.

Leave your vote