Ratnom zločincu Ratku Mladiću se pogoršalo zdravstveno stanje: “Advokat je bio šokiran kad ga je vidio”

Zdravstveno stanje osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića drastično se pogoršalo, ustvrdio je njegov sin za srbijanske medije.

Kako je kazao, Mladićevo stanje toliko je loše da je je nedavno njegov advokat bio “šokiran kada ga je vidio nakon dvije godine”.

– Nije u stanju ni da hoda neko duže vrijeme.

Može da pređe 20, 30 metara dok se ne umori.

Ne može da spremi sebi jelo, pomažu mu čuvari i zatvorenici. On je sada u jako teškom stanju – rekao je Darko Mladić u Jutarnjem programu TV Pink.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu u junu prošle godine potvrdio je u cijelosti prvostepenu presudu kojom je Mladić osuđen na doživotnu robiju.

Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, zločine protiv čovječnosti u 15 općina u Bosni i Hercegovini, opsadu, snajpersko djelovanje i terorisanje građa Sarajeva od 1992. do 1995. i držanje pripadnika mirovne misije UN-a kao talaca tokom NATO bombardovanja.

Petočlano Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove danas u 15 sati izreklo je pravosnažnu presudu Ratku Mladiću, ratnom komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske.

Žalbeno vijeće, uz suprotno mišljenje sutkinje Prisce Nyambe osim u vezi sa tačkom 6 žalbe, potvrdilo je u cjelosti prvostepenu presudu Ratku Mladiću.

On je osuđen na doživotnu robiju. Odlukom Mehanizma videoprijenos je kasnio 30 minuta.

Žalbeno vijeće potvrdilo je u cjelosti prvostepenu presudu Ratku Mladiću. On je osuđen na doživotnu robiju za genocid u Srebrenici.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.