Selektor Portugala o “slučaju Ronaldo”, Cristiano ga je pitao samo jedno nakon što mu je rekao da ne igra

Selektor Portugala Fernando Santos govorio je o “slučaju Ronaldo” na konferenciji za medije uoči utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv selekcije Maroka.

Tom prilikom ispričao je kako je tekao njihov razgovor kada mu je saopćio da će biti na klupi protiv Švicarske, a Ronaldo je imao samo jedno pitanje za njega nakon toga – prenosi Klix.ba.

“Da, imali smo razgovor. I bilo bi veoma loše da nismo razgovarali.

Od momenta kad sam uzeo nacionalni tim uvijek sam imao dobre odnose sa igračima i dobru komunikaciju.

I ti razgovori moraju da se dogode, pogotovo jer je Ronaldo kapiten našeg tima i znate šta predstavlja kada je u pitanju naš nogomet i naš narod”, rekao je Santos, dodavši:

“Taj razgovor se desio na dan meča sa Švicarskom. Do tada nismo ništa pričali. Jedini razgovor je bio na dan utakmice i objasnio sam mu zašto neće igrati.

Sjeli smo poslije ručka i objasnio sam mu da nije starter kako se ne bi iznenadio. Zvao sam ga u kancelariju i rekao: ‘Slušaj, nećeš biti starter. To je bolje zbog strategije.’

Očekivali smo tešku utakmicu i trebao mi je za drugo poluvrijeme. Nije bio sretan, jer želi uvijek da igra. I rekao mi je: ‘Da li misliš da je to dobra ideja?’

Ali, to je bio normalan razgovor i sve je normalno prihvatio”, izjavio je Santos.

Portugalski mediji su pisali da je Ronaldo nakon toga čak htio da napusti reprezentaciju, ali selektor Portugala je izričit.

“On nikada nije rekao da želi da ide iz nacionalnog tima. To morate da znate. Iako je znao da neće biti strater, htio je da se zagrije zajedno sa saigračima.

On je bio taj koji je prvi trčao da se raduje, on je bio taj koji je zvao ostale igrače da dođu i pozdrave navijače. Sad je vrijeme da ga konačno ostavite na miru”, poručio je Santos.

Portugal će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru u subotu igrati protiv Maroka koji je nakon penala bio bolji od Španije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.