Španski list AS tvrdi da je Xavi već donio odluku o Miralemu Pjaniću, ceh plaća mladi veznjak Barcelone

Poznati španski list AS objavio je vijest da će Miralem Pjanić ostati u Barceloni naredne sezone, tvrdeći da je trener Katalonaca Xavi Hernandez već u srijedu o tome obavijestio našeg nogometaša.

Odlične partije tokom priprema uvjerile su Xavija da Pjanića zadrži u ekipi, a odluka je, kako saznaje AS, donesena početkom sedmice, neposredno po povratku s američke turneje.

Xavi i Pjanić održali su sastanak ove srijede na kojem ga je trener Barcelone obavijestio o namjeri kluba da ga zadrži pod uslovom da prihvati smanjenje plate iz sadašnjeg ugovora koja iznosi sedam miliona eura godišnje, tvrdi AS.

Trener Barcelone smatra da je Pjanić idealna zamjena za Sergija Busquetsa – ima sve karakteristike igrača za pozicionu igru i savršeno razumije ulogu igranja defenzivnog veznjaka, kako u odbrani tako i u napadu.

Posljednja prepreka za ostanak Pjanića bila je njegova visoka plata, ali bh. nogometaš već je pristao na smanjenje primanja kako bi nastavio nositi dres Blaugrane.

Ostanak Pjanića u vrlo delikatnu situaciju stavlja Nicu Gonzáleza. Mladi veznjak bi mogao imati vrlo malu minutažu u žestokoj konkurenciji na sredini terena i nije isključeno da ode na posudbu.

Barcelona večeras u 20 sati igra generalku protiv meksičkog U.N.A.M.-a, a očekuje se da priliku za igru dobije i Pjanić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.