Svjetska skijaška federacija nije nagradila Muzaferiju za njeno dostignuće, objasnili su zbog čega

Iza najbolje bosanskohercegovačke skijašice Elvedine Muzaferije je vikend za pamćenje u švicarskoj Crans Montani kada je četvrtim mjestom u spustu u subotu napravila veliko čudo. Treće mjesto je Muzaferiji izmaklo za samo 11 stotinki, te je bila glavna tema svih svjetskih medija koji se bave skijanjem.

Svi su očekivali da Muzaferija dobije nagradu “Weekly warrior” koju Svjetska skijaška federacija (FIS) dodjeljuje za skijašicu koja napravi najveći podvig tokom vikenda.

Osim četvrtog mjesta u drugom spustu do kojeg je došla sa startnim brojem 28, Elvedina je u prvom spustu s 35. mjesta stigla do 18. mjesta, a u superveleslalomu sa 46. čak do 16. mjesta.

No, FIS je odlučio nagradu “Weekly warrior” dodijeliti italijanskoj skijašici Teresi Runggaldier.

Runggaldier je u Crans Montani, baš kao i Elvedina, ostvarila najbolji plasman u karijeri, a to je 11. mjesto u spustu.

Nakon objave da je Italijanka dobila ovu prestižnu nagradu, fanovi su se odmah požalili FIS-u i istakli da je Elvedina trebala biti nagrađena.

Slovak Lukáš Luciak je na Instagramu upitao FIS:

“A šta je s Elvedinom?”.

Ubrzo je stigao i odgovor iz FIS-a u kojem je navedeno da je Muzaferija dobila posebnu objavu povodom njenog četvrtog mjesta.

Skijaški fanovi nisu bili zadovoljni ovim objašnjenjem jer se ranije dešavalo da skijaši i skijašice dobiju posebnu objavu tokom takmičenja, a potom i nagradu “Weekly warrior”.

ČITAJTE I OVO: Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija šokirala je svijet, komentatora, pa čak i protivnice ostale u čudu

Ipak, ova odluka FIS-a je konačna i neće se mijenjati – javlja Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.