Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević o bolesti: “Ništa me ne boli, volio bih još samo jednom potrčati!”

Ćiro se trenutno bori s karcinomom prostate. Kako je kazao, donedavno je vježbao, a onda shvatio da više ne može i da to hendikepira u mnogočemu.

– Gotovo je sigurno da ne bih doživio tako duboku starost da sam drugačije nego zdravo živio. Došao sam tu da kažem istinu, jer sve drugo bi moglo tebe povrijediti, a ti to ne zaslužuješ.

Nisam pazio nikad na prehranu. Nikada! Ne pijem, pite jedem, sarmu jedem, ali nikad nisam, tako reći, kap popio alkohola jer otac je moj za pet generacija pio – rekao je Ćiro.

Kazao je da bolova nema.

– Ne boli me ništa, osim moje prve misli – jesam li to još živ? I onda hvala Bogu sa stanovitim poteškoćama se dignem, i čim se malo razradim, onda sam pokretan i sretan – naveo je Ćiro te se prisjetio 2011. godine i prvog susreta s karcinomom.

– PSA je bio visok. I onda sam išao u Ženevu na biopsiju i tamo su, naravno, konstatirali da sam pozitivan. U Innsbrucku mi je profesor rekao: “Vaša je tako velika da je moramo…” I tako sam izvadio prostatu.

Prošetao se rak, na ovaj dio živaca za seks, pa mi je uzeo svu snagu seksa, iako sam ga ja lijepo molio, spasi barem jedan živac mali – našalio se bivši selektor reprezentacije BiH.

A da može ponovo birati, operaciju nikada ne bi odabrao.

– Idemo na preglede, rodila su se četiri nova (karcinoma op.a.). To je nešto što nije uobičajeno, tako da sam u mom velikom optimizmu i pesimist jer je evidentno da se on ovaj put ne šali sa mnom. Otišao je na kosti, otišao je na koljena, i tako. Jako se plašim kad me zaboli, evo ga, krenulo je. Da mi je potrčati. Samo da mi je još jedan put potrčati, a ne mogu – rekao je Ćiro.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.